5 nasvetov za zmanjšanje celulita

Za zmanjšanje celulita obstaja le ena rešitev. Vendar imamo za vas dobre novice!

Najprej na kratko o celulitu

S celulitom se bori 98 % vseh žensk. Gre za nadležno dejstvo, ki je pač prisotno, a nobeni od nas ni všeč. Čeprav celulit marsikdo vidi kot bolezen, gre le za estetsko napako, ki lahko resnično moti, kajne?

Razlogov za razvoj celulita je več, večinoma pa gre za kombinacijo vaših hormonov, stresa, maščobne in sladke prehrane, uživanja alkohola, kajenja in pomanjkanja vadbe.

To upočasni vaš metabolizem in celice začnejo shranjevati in zadržati več maščobe. V bistvu je celulit sestavljen iz velikih maščobnih celic , ki jih vezivno tkivo ne more zadržati v podkožju.

Večina celulita se nahaja v hipodermisu – plast kože, kjer se nahaja maščoba. Vendar niti dva hipodermisa nista enaka.

Če bi pri različnih ženskah primerjali hipodermise, bi videli, da ima vsaka oseba različno število maščobnih celic, v različnih velikostih. Pri nekaterih je celulit bolj viden kot pri drugih.

Problem celulita se pojavi, ko maščobne celice začnejo nabrekati.

Maščobne celice se lahko povečajo tudi do 50-krat.

Ko se to zgodi, začnejo ovirati limfe in kapilare, in graditi nekakšne jeze, kjer se začne kopičiti nesnaga, kot v rekah. To uniči okolico – v našem primeru, našo kolagensko mrežo oziroma strukturo kože.

Če bi za to vedeli, bi to lahko ustavili. Vendar je takrat, ko vidimo spremembe na zunanjem delu kože, že prepozno, maščobne celice so namreč nabreknile, nabralo se je preveč nesnage, kolagenu pa je bila škoda že povzročena.

1 slaba in 1 dobra novica

Slaba novica je, da ne morete zmanjšati števila maščobnih celic. Ko so enkrat v vašem telesu, so tam za vedno. Na predelu trebuha in zadnjice so novi »prebivalci« hipodermisa vedno dobrodošli.

Dobra novica je, da lahko zmanjšate njihovo velikost in s tem rešite glavni problem. Dokazano je, da je izguba teže povezana z zmanjšanjem celulita, ampak boljši izraz za to bi bil izguba maščobe.

5 nasvetov, kako pomanjšati maščobne celice in zmanjšati celulit

1. Ne glejte na kalorije, jejte čim več polnovredne hrane

Na povečanje maščobnih celic imajo veliko vpliva hormoni. Najboljše delujejo, ko se prehranjujete s širokim spektrom sveže, nepredelane hrane. Jejte vse, kar ustreza vaši prebavi, in pazite na to, da omejite vnos sladkorjev, olj, soli in hrane, ki pride v lepih škatlah brez prave vsebine.

2. Gibajte se kakorkoli vam ustreza, važno je da ste v pogonu in da skrbite za mišično moč.

Bolj kot vaše mišične celice rastejo zaradi redne fizične aktivnosti, več energije bodo potrebovale. Več kot je bodo potrebovale, več boste lahko pojedli. Če to obrnemo, večje kot so vaše mišice, več shranjene maščobe boste pokurili za energijo, če boste pojedli enako količino kot prej.

Recimo, da ste pojedli več, kot bi bilo treba. Ker imate v mišičnih celicah več prostora za shranjevanje, obstaja večja verjetnost, da bo inzulin tam lahko pustil energijo, namesto da bi z njo nahranil maščobne celice in jo shranil kot maščobo.

Fizična aktivnost krepi mišice in kuri energijo. Gre za delovanje 2 v 1 - neprecenljivo!

Če želite zares napasti celulit s fizično aktivnostjo, je najboljše izbrati vzdržljivostni šport z nizko intenzivnostjo. Aktivnosti naj trajajo vsaj 2 uri. Po 90 minutah aktivnosti, na primer kolesarjenja ali hoje, bo porabljena vsa shranjena energija v vaših mišicah, zato bo energija v zalogah maščobe v optimalnem položaju za kurjenje.

Najboljša stvar glede tega je, da vam tega ni potrebno početi več kot enkrat ali dvakrat tedensko. Poskrbite le, da zaradi tega ne jeste več.

3. Masaža in uporaba kreme s kofeinom

Nekateri triki so res preprosti. Masiranje problematičnih predelov z losjonom proti celulitu Fat Burning LOTION dokazano odstrani trdovratne maščobe in zmanjša vidnost celulita!

4. Pijte veliko vode.

Celulit izvira iz slabe presnove in lene limfe. Pitje vsaj 2 litrov vode (ali čaja, zeleni čaj je super) dnevno je dober začetek. Naložba v visokokakovostnim diuretičnim napitkom WaterOut EXTREME je ravno tako pametna odločitev. Z njo je izguba teže hitra in rezultati očitni, zato nič čudnega, da je izdelek en najbolj popularnih SlimJOY izdelkov.

5. Kurite skozi maščobne celice s topilcem maščob.

Težko se je znebiti celulita izključno s topilcem maščob (ker še vedno potrebujete mišice in zdravo kožo na težavnih predelih), vendar pa bo maščoba izginila s svetlobno hitrostjo.

S FatBurn EXTREME lahko zdaj pokurite do 24 % več maščobe, deluje pa tudi, ko vi počivate. Lahko ga spijete pred vadbo, kolesarjenjem po mestu ali sprehodom v naravi. Kurjenje maščobnih rezerv bo pospešil za približno eno tretjino!

Izbrani izdelki za vas