Brokoli jetrom ne koristi, če ne upoštevate tega pravila

Ali ste opazili, da ko se piše o zdravi prehrani, je fotka brokolija obvezno zraven? Brokoli je res super živilo, še posebno na področju razstrupljanja, ampak le pod enim pogojem - če ga ne kuhamo. Le tako lahko naše telo izkoristi v polnosti sestavino, po kateri je postal znan kot številka 1 v detoxu - sulforafan. Obstaja pa še drug način ...

Dejstvo je, da večina ljudi ne mara brokolija – niti kuhanega, kaj šele surovega. Za vse tiste, ki pa se trudite ga redno uživati, pa bo to, kar pišemo, precejšnje razočaranje: če brokoli jeste v kuhani obliki, izgubite njegovo najpomembnejšo učinkovino. Imenuje se sulforafan. Ta pa nastane iz snovi, ki ima še bolj čudno ime (glukorafanin) – in to le, če pride v stik z encimom mirozinaza.

Da bi v popolnosti izkoristili brokoli, je potreben encim mirozinaza

Kaj je težava s kuhanjem? Encim mirozinaza, naravno prisoten v brokoliju, je občutljiv na toploto, kar pomeni, da se med kuhanjem uniči. Zato se glukorafanin ne more pretvoriti v super detox učinkovino sulforafan. To pomeni, da lahko vsak dan jeste ogromno brokolija, vaša jetra pa bodo ostala še vedno zapacana.

Preostane vam le surov brokoli ...

Če boste zagrizli v surov brokoli, se bo zgodila podobna reakcija, kot jo opazite, če zagrizete ali zarežete v česen oziroma čebulo: snov, ki nam ponuja največ koristi, pride v stik s posebnim encimom, zaradi katerega se aktivira in povzroča pekoč občutek oziroma solzenje. Ta ista snov pa ima zdravilne lastnosti.

Podobno je pri brokoliju: ko zagrizemo vanj, pride glukorafanin v stik z mirozinazo (v rastlini sta snovi na različnih mestih in prideta v stik samo v primeru poškodbe rastline), kar proizvede sulforafan. Tega pa brokoli uporablja kot obrambo proti mikrobom, v našem telesu pa okrepi razstrupljevalno delovanje jeter.

… ali izdelek, ki vsebuje ekstrakt artičoke

Na trgu najdete precej izdelkov, ki vsebujejo ekstrakt brokolija, vendar bodite pozorni: podobno kot pri kuhanemu brokoliju vam ne bodo nič koristili, če vsebujejo samo glukorafanin. Priporočamo, da posežete po izdelku, ki vsebuje ekstrakt artičoke, ki prav tako podpira razstrupljanje telesa in skrbi za zdravje vaših jeter. Ekstrakt artičoke je ena izmed 8 naravnih sestavin našega drenažnega napitka WaterOut EXTREME.

Hujšanje se začne s čistimi jetri – WaterOut EXTREME podpira čiščenje jeter

Ni ga boljšega »tajminga« za čiščenje telesa, kot je čas, ko se telo ne ukvarja s prebavo, ampak se fokusira na razstrupljanje in regeneracijo. WaterOut EXTREME vsebuje 8 sestavinami najboljše kakovosti, ki pospešijo razstrupljanje, izločanje odvečne vode iz telesa in optimizirajo hujšanje (patentirani ekstrakt smokvove opuncije - CactineaTM, ekstrakt artičoke, hibiskusa, listov javanskega čaja, lubenice, tetivike, rdečega grozdja in peteršilja).

Raziskave so pokazale, da odstrani do 27 %* odvečne vode iz telesa in pomaga izgubiti do 2,5-krat* več odvečne telesne teže.

*[Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.]

1-mesečni paket Kick Me STRONG, s katerim je shujšalo že več kot 90.000 Slovencev

Če pa želite res hitre shujševalne rezultate in intenzivno, 24-urno izkušnjo kurjenja maščob, je 1-mesečni Paket Kick me STRONG to, kar potrebujete. Poleg  napitka za kurjenje maščob ponoči NightBurn EXTREME vsebuje še najmočnejši topilec maščob FatBurn EXTREME in napitek za izločanje odvečne vode WaterOut EXTREME, s katerim izgubite prve kilograme že v nekaj dneh. Paket vsebuje še večerni čaj Sleep&Slim TEA, ki ga prejmete kot DARILO.

Izbrani izdelki za vas