Zakaj bi morali za hujšanje najprej razstrupiti jetra

Zdi se, da vse počnete prav, vendar se kilogrami ne premaknejo nikamor. Vsi smo se že kdaj znašli v enaki situaciji. Čeprav obstaja veliko razlogov, zakaj je to lahko težka pot, boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da se krivec za neuspešno hujšanje morda skriva na nepričakovanem mestu - v vaših jetrih.

Na največji organ zaradi njegove pomembne vloge pri uravnavanju prebave in presnove ne smemo pozabiti! Zlasti če ne deluje pravilno, ima lahko pomemben vpliv na sposobnost vašega telesa, da kuri maščobo in izgublja odvečno težo.

Preberite več o malo poznani povezavi med vašimi jetri in hujšanjem ter odkrijte nekaj nasvetov, kako lahko podprete zdravje svojih jeter in tako povečate uspeh pri hujšanju! 

Jetra in uravnavanje telesne teže

Jetra so odgovorna za razstrupljanje, vendar to ni njihova edina vloga. Podpirajo tudi presnovo maščob in proizvajajo žolč - obe funkciji sta bistveni za prebavo in razgradnjo maščob v prehrani. To so le tri od več kot 500 nalog, ki jih jetra opravljajo vsak dan. 

Da bi naše telo delovalo, kot je treba, morajo jetra delovati z največjo zmogljivostjo 24 ur na dan, 7 dni na teden - ne počivajo!

Vendar se lahko zgodi, da se delovanje jeter upočasni, ko so ta preobremenjena. Ko so jetra preplavljena s toksini, je njihovo delovanje težje vzdrževati. In v današnjem času ni težko zasičiti telesa s toksini zaradi vseh konzervansov in kemikalij, ki nas obkrožajo. 

Ko se to zgodi, jetra ne morejo filtrirati vseh toksinov in ti se začnejo kopičiti. Delovanje jeter je ogroženo do te mere, da vpliva na druge telesne funkcije, vključno s prebavo, presnovo in absorpcijo hranilnih snovi. Naše telo tako ne more učinkovito razgraditi in prebaviti maščob, kar povzroči povečano kopičenje maščob, zlasti v predelu trebuha.

Kako vem, da so moja jetra preobremenjena?

Preobremenjena jetra je težko prepoznati, saj so številni simptomi nejasni in jih je mogoče pripisati drugim težavam. Toda če se že nekaj časa spopadate z odvečnimi kilogrami in se zdi, da ne želijo izginiti, obstaja velika verjetnost, da gre za jetra.

Znaki preobremenjenih jeter so naslednji: 

  • Povečanje telesne teže - zlasti v predelu trebuha
  • Utrujenost
  • Prebavne težave
  • Težave s kožo

Zakaj vam lahko pomaga razstrupljanje 

Če je glavna naloga jeter razstrupljanje telesa, zakaj potrebujemo razstrupljanje jeter? Predvsem zato, ker jetrom ne omogočamo, da bi pravilno opravljala svoje delo. Samo pomislite, kako se počutite, ko delate več kot 8 ur na dan, potem pa ne spite dovolj in morate delati še 8 ur. To ni najboljše, kajne? 

Enako velja za jetra, če z njimi ne ravnamo tako, kot bi morali. Morda imamo sedeče delo in se premalo gibljemo, imamo neuravnoteženo prehrano ali zaužijemo premalo vlaknin, preveč alkohola, kadimo, uporabljamo strupena čistila in kozmetiko. Vse to vpliva na delovanje jeter. 

Ta organ obupno potrebuje našo pomoč, če ga obravnavamo na takšen način. Tudi če se spopadate z nekaj odvečnimi kilogrami, je dobro, da poskrbite za zdravje svojih jeter, kajne?

Podprite organ za kurjenje maščob z izdelkom Liver Detox

Zmanjšajte učinke slabih prehranskih navad in slabega življenjskega sloga s kapsulami za razstrupljanje jeter na naravni osnovi. To visokokakovostno prehransko dopolnilo vsebuje najbolj raziskano rastlino za zdravje jeter - pegasti badelj. Vsebuje posebno aktivno sestavino, imenovano silimarin, molekulo, ki pomaga zaščititi jetra in povečati njihove sposobnosti razstrupljanja. 

Ohranite zdravje jeter: 

  • Izločanje toksinov iz telesa
  • Obnavljanje jetrnih celic
  • Zaščita jeter pred toksini 

Izkoristite našo posebno ponudbo in se prepričajte, kako se odvečna maščoba topi zaradi optimalnega delovanja jeter!