Dobra prebava - ključ do primerne teže

Vsi poznamo pomen prehranskih vlaknin za naše zdravje. Vlaknine pomagajo urejati prebavo, imajo pa tudi pomembno vlogo pri hujšanju. 

Dobra prebava in prehrana, bogata z vlakninami, lahko tudi zmanjšata tveganje za bolezni srca in ožilja, hipertenzijo in možgansko kap. Žal je uživanje prehranskih vlaknin trenutno na zelo nizkih ravneh, veliko Slovencev na dan namreč ne zaužije priporočene dnevne količine vlaknin.

Prednosti prehranskih vlaknin

Vlaknine so eno najpomembnejših živil v naši vsakodnevni prehrani. Toda zakaj? Razkrivamo vse njihove prednosti:

Vlaknine ugodno povečujejo fekalno maso, ki pospešuje črevesni tranzit in zato zmanjšuje možnost nastanka rakotvornih snovi. Prebavni trakt zaščitijo, očistijo in okrepijo. Vlaknine pomagajo ohranjati občutek polnosti, zato so pomembni zavezniki vseh shujševalnih diet. So ogljikovi hidrati brez kalorične vrednosti.

Pomagajo očistiti debelo črevo, saj takšno črevo lažje absorbira hranila in povzroča manj nelagodja.

Pospešuje metabolizem, obnavlja bakterijsko floro, preprečuje nastanek divertiklov in želodčnih razjed.

Vlaknine zmanjšujejo raven holesterola in sladkorja v krvi.

Koliko vlaknin je potrebno dnevno zaužiti?

Priporočena dnevna količina vlaknin za moške do 50 let je 38 gramov, za ženske iste starosti pa 25 gramov. Starejši od 50 let potrebujejo manj vlaknin (30 gramov na dan za moške in 21 gramov na dan za ženske).

Natančneje, mladi bi morali vsak dan zaužiti enako količino vlaknin, kot jih najdemo v 15 rezinah polnozrnatega kruha! Jemanje prave količine vlaknin je torej pravi podvig.

Rešitev

Slimmiccino z učinkovitim delovanjem 4 v 1 za učinkovito hujšanje in svežo dozo energije! Vsebuje topne prehranske vlaknine, ki imajo številne zdravstvene koristi za srčno-žilni sistem. Zmanjša absorpcijo krvnega sladkorja, kar je ugodno za diabetike. Zmanjšuje občutek lakote, kar pozitivno vpliva na hujšanje. Poleg tega pomaga lajšati tudi zaprtje.

Slimmiccino - veliko več kot samo napitek

Slimmiccino vsebuje topne prehranske vlaknine zaradi katerih:

  • pospešuje prebavo,
  • pomaga pri hujšanju in
  • preprečuje napade lakote.