Hibiskus – vroči trend v svetu hujšanja

Pogosto pozabljamo, da so preproste rešitve tudi najboljše. Hibiskus je rastlina z intenzivni rdečimi cvetovi, ki jo predvsem za prehrano gojimo in uporabljamo že 6 tisočletij. V zadnjih letih pa je postal vroča roba tudi na področju zniževanja maščob v krvi in v telesu nasploh. 2,5-krat več izgubljene teže ni kar tako!

Hibiskus naj bi izviral iz Afrike, najbolj pa mu prija tropsko podnebje, zato uspeva praktično v vseh deželah, kamor bi se odpravili na eksotične plaže. Če ostanemo pri tej asociaciji, vam bo, po raziskavah sodeč, hibiskus pomagal tudi do take postave, ki jo boste z veseljem pokazali na peščenih obalah.

Hibiskus poveča izločanje odvečne vode …

Še danes hibiskus pijejo po vsem svetu kot osvežilen napitek, študije v zadnjem desetletju pa so potrdile to, kar tradicionalni zdravilci vedo že od nekdaj – ekstrakt hibiskusa učinkuje diuretično, kar pomeni, da poveča izločanje odvečne vode iz telesa.

Tako ne le da znižuje previsoko raven krvnega pritiska, ampak vam pomaga tudi do bolj ravnega trebuščka, saj odpravlja zabuhlost, ki nastane zaradi zastajanja vode v telesu.

… in zmanjša absorpcijo sladkorjev

Kot naravna rešitev za slovo od odvečnih kilogramov je ekstrakt hibiskusa zanimiv tudi zato, ker ima poleg diuretičnega delovanja tudi učinek blokiranja encima amilaza, ki je potreben za prebavljanje ogljikovih hidratov (sladkorja).

Torej, če vseh ogljikovih hidratov ne moremo prebaviti, jih ne moremo niti uporabiti – in nasmiha se nam hujšanje.

Če telo ne more uporabiti sladkorjev za energijo, bo porabljalo maščobe – tudi tiste, ki jih skladiščimo na trebuhu, zadnjici in stegnih!

Študija: ljudje, ki so uživali ekstrakt hibiskusa, so izgubili 2,5-krat več telesne teže

Študija, objavljena leta 2014 v strokovnem časopisu Food&Function, je pokazala, da ekstrakt hibiskusa pomaga pri hujšanju, brez diete. Tisti, ki so jemali ekstrakt hibiskusa, so po 12 tednih izgubili kar 2,5-krat več telesne teže kot tisti, ki so jemali placebo.

Znanstveniki to pripisujejo predvsem njegovi visoki vsebnosti polifenolov, ki preprečujejo lipogenezo v jetrih (tvorjenje novih maščob) in spodbujajo izločanje maščob iz jeter.

Spodbudite kurjenje maščobe!

Prav zaradi drenažnega in shujševalnega učinka je hibiskus ena izmed učinkovin v inovativnem izdelku, kot ga še ni bilo na trgu – naitku za drenažo telesa in hujšanje WaterOut EXTREME.

V kombinaciji z aktivnimi sestavinami iz smokvove opuncije, ekstrakti tetivike, artičoke, javanskim čajem, lubenice, peteršilja in rdečega grozdja vam bo pomagal odstraniti 27 % zadržane vode in izgubiti 2,5-krat več teže.

Izbrani izdelki za vas

30-DNEVNI PAKET
-63%
Akcijska cena 26,99 € Redna cena 71,99 €
Ogled izdelka