10 nasvetov za hujšanje pred poletjem 2023

Poletje 2023 je tik pred vrati, in če niste povsem zadovoljni s svojo postavo, je sezona kratkih hlač, poletnih oblek in kopalk lahko velik vir stresa. Na srečo je še vedno nekaj časa, da se odprave svojih težav lotite z glavo in se v poletnih mesecih in pozneje počutite kot najboljša različica sebe.

Poletje

Pripravili smo seznam 10 nasvetov za pristop k hujšanju z vseh zornih kotov – telo, prehrana in um – da boste v poletje vstopili povsem samozavestno!

1. Razgibajte svoje telo 

Morda se vam bo sprva zdelo zastrašujoče, vendar lahko začnete z majhnimi koraki! Obljubite si, da se boste vsak dan gibali od 15 do 30 minut, pa naj bo to hoja, joga ali lahek tek.  

Sčasoma boste morda opazili, da se vam običajnih 15 minut ne zdi več dovolj tako boste vedeli, da je čas, da rutini dodate še kaj drugega. Ko boste pripravljeni, povečajte količino kardio vadbe, poskrbite za izziv z visoko intenzivnimi treningi, z vajami za moč pa poskrbite za oblikovanje telesa. 

2. Izboljšajte svojo telesno pripravljenost z načrtom vadbe

Če se je vaš običajni režim vadbe izčrpal in menite, da je čas za nov pristop, lahko upoštevanje načrta za fitnes, ki je prilagojen vašim specifičnim ciljem, spremeni svet. 

Če radi vadite v telovadnici, razmislite o osebnem trenerju, ki vam lahko pripravi bolj strukturirano rutino vadbe. Če ste bolj domači, ne iščite več: na naši spletni strani vam je na voljo brezplačen 28-dnevni program vadbe!

3. Ne pozabite na počitek

Ali ste vedeli, da sta spanje in hujšanje neločljivo povezana? Ne le, da med spanjem pokurimo majhno količino maščob, ampak lahko premalo spanja upočasni tudi naš metabolizem, kar prispeva k pridobivanju telesne teže.  

Ne podcenjujte moči kakovostnega spanca in poskrbite, da boste spali več kot 7 ur na noč.

4. Ne izpuščajte zajtrka

Ko se bliža poletje, ste morda nagnjeni k izpuščanju obrokov, začenši z zajtrkom. To je lahko kontraproduktivno, saj zajtrk pomaga telesu, da se počuti nahranjeno in zadovoljno, zaradi česar je manj verjetno, da se boste preostanek dneva prenajedali. 

Trije glavni obroki in dva manjša prigrizka vam lahko pomagajo razporediti vnos kalorij in pospešiti presnovo. Zato ne preskočite zajtrka ali katerega koli drugega obroka, temveč poskrbite, da bodo vaši obroki čim bolj zdravi in bodo telesu zagotovili potrebna hranila.

5. Uravnoteženi obroki

Izločite mastno, sladko, preveč slano in predelano hrano ter se osredotočite na sveže in naravne sestavine z veliko sezonskega sadja in zelenjave. Ne pozabite na vlaknine – zdrava presnova je ključnega pomena za hujšanje. Naredite preproste zamenjave, kot so zamenjava belega riža z rjavim, navadnih testenin s polnozrnatimi itd.

6. Razumno prehranjevanje

Vendar pa zdrava prehrana ne vključuje le razmišljanja o tem, kaj jemo, temveč tudi o tem, kako jemo. Jejte premišljeno in počasi ter uživajte v vsem, kar je na krožniku pred vami. Z upočasnitvijo boste lahko prepoznali, kdaj se počutite siti, in se izognili prenajedanju. Da bi zmanjšali količino zavržene hrane, lahko ostanke vedno pogrejete pozneje. 

7. Poskrbite za hidracijo

S pitjem vode lahko zmanjšamo občutek lakote, pospešimo presnovo in celo pokurimo več kalorij! 

Sladke pijače vsebujejo veliko kalorij, zato jih lahko zamenjate z vodo in tako občutno zmanjšate vnos kalorij. Tudi pitje vode neposredno pred obrokom lahko drastično zmanjša apetit.

8. Privoščite si – v zmernih količinah 

Če ste preveč strogi do sebe, lahko še težje vztrajate pri zdravih navadah! V življenju je pomembno ravnovesje in čeprav je pomembno, da se večino časa odločamo zdravo, je prav, da si občasno tudi kaj privoščimo. Če se vam obeta zabaven dogodek, se ne obremenjujte preveč s štetjem kalorij.

Bazen

9. Skrb zase

Vemo, da ste zaposleni. Vsakdanje življenje, vadba, načrtovanje obrokov ... Veliko je tega. Ne pozabite si vzeti nekaj časa zase. Morda si med delovnim dnem privoščite miren odmor za kavo, kjer boste sami s seboj, stran od telefona. Razmislite o tem, kaj ste že dosegli in kaj želite doseči v prihodnosti. Meditacija, dihalne vaje, pisanje dnevnika ali katera koli druga dejavnost, ki vas sprošča - kar vam ustreza! 

Vse to pomeni, da preverite pri sebi in se spomnite, zakaj ste se sploh podali na poletno shujševalno pot.

10. Poiščite prave izdelke

Lažje je, če imamo podporo! Naša akcija Odštevanje do poletja vključuje nekatere od naših najbolje prodajanih izdelkov za hujšanje z neprekosljivimi popusti. Nakupujte zdaj in se pred poletjem spravite v formo!

Niste prepričani, kje začeti? Adijo, kilogrami! je 30-dnevni paket, ki vsebuje 4 naše največje prodajne uspešnice. Ta dobro zaokrožena četverica bo sprožila napredek z odstranjevanjem odvečne vode, pospeševanjem kurjenja maščob podnevi in ponoči ter odpravljanjem trdovratne trebušne maščobe.

Kupite ga še danes po ekskluzivni akcijski ceni!

Izbrani izdelki za vas