Kako shujšati med menopavzo

Obvladovanje telesne teže lahko postane za ženske večji izziv, ko preidejo v menopavzo in celo veliko prej! Če se vam zdi, da staranje in hormonske spremembe delujejo proti vam, imamo za vas majhno skrivnost ...

Pridobivanje telesne teže v tem življenjskem obdobju je mogoče preprečiti, hujšanje pa je z nekaterimi spremembami življenjskega sloga povsem mogoče. Poleg tega imamo za vas odličen izdelek za lajšanje simptomov menopavze, ki vam bo pomagal začeti in nadzorovati telesno težo.

Kako menopavza vpliva na vašo težo 

Ko ženska 12 mesecev nima menstrualnega cikla, je uradno v menopavzi. Vendar se telo še pred tem močno hormonsko spremeni v obdobju, imenovanem perimenopavza, ki se lahko začne do 10 let pred menopavzo.

V obeh primerih pride do upada reproduktivnih hormonov. Zmanjšanje ravni estrogena je še posebej zaskrbljujoče, saj ta hormon ne nadzoruje le reproduktivnega zdravja, temveč tudi presnovo, razpoloženje in celo to, kje telo shranjuje maščobe. Običajno se maščobe shranjujejo na področju trebuha, kar vašo postavo spreminja v obliko jabolka.

Kombinacija hormonskih sprememb in naravnega procesa staranja povzroči izgubo mišične mase, kar vodi v manjše število porabljenih kalorij in povečanje telesne teže. In to še pred vplivom drugih simptomov (peri)menopavze na telo.

Če se soočate z novimi izzivi glede telesne teže, vam lahko MenoPause Slimming Support z upoštevanjem vašega hormonskega profila pomaga doseči želeno postavo!

Kako simptomi (peri)menopavze vplivajo na povečanje telesne teže

Menopavza lahko povzroči številne simptome, ki prav tako prispevajo k povečanju telesne teže. Med najpogostejšimi so:

 • težave s spanjem,
 • nočno potenje,
 • nihanje razpoloženja,
 • počasen metabolizem.

Resnica je, da lahko vsi ti simptomi sami po sebi povzročijo povečanje telesne teže. Nočno potenje ponoči obremenjuje vaše telo, poleg tega pa morda ne spite dovolj - poleg tega, da spite premalo.

Toda ali ste vedeli, da je samo ena dodatna ura kakovostnega spanca povezana z zaužitjem 270 kalorij manj na dan?**

Zaradi hormonskih sprememb najverjetneje doživljate tudi nihanje razpoloženja in prepričani smo, da vam ni treba povedati, da ste, ko ste utrujeni in razdražljivi, običajno precej lačni in takrat ne posegate ravno po najbolj zdravi hrani.

Pomembno je, da se ženske zavedajo teh sprememb in si prizadevajo za obvladovanje teh simptomov ter ohranjanje zdrave telesne teže. Dovolite nam, da vam ponudimo pomoč pri vzponih in padcih (peri)menopavze, da se boste spet počutili dobro v svoji koži in hkrati obvladovali svojo telesno težo.

MenoPause Slimming Support obravnava te simptome in lajša vaše nelagodje, hkrati pa podpira vašo shujševalno pot.

Zaščitite ravnovesje svojega telesa!

Z zdravo in uravnoteženo prehrano ter redno telesno dejavnostjo lahko v tem življenjskem obdobju učinkovito odpravljamo simptome menopavze, ohranjamo mišično maso, vzdržujemo zdravo presnovo, preprečujemo pridobivanje telesne teže in si pomagamo pri hujšanju.

Priporočamo dodatno podporo z visokokakovostnimi prehranskimi dopolnili, kot je MenoPause Slimming Support. Sredstvo za lajšanje več simptomov vam pomaga pri udobnejšem preživljanju obdobja (peri)menopavze tako, da:

 • zmanjša simptome perimenopavze in menopavze za 2*x,
 • spodbuja prebavo,
 • izboljša spanec,
 • zmanjša vročinske oblive in nočno potenje**,
 • podpira uravnavanje telesne teže.

Izberite MenoPause Slimming Support za vitkejši pas in več samozavesti – zdaj po posebni akcijski ceni!

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.

**Viri:

 1. Chai, Carmen, et al. “Can Sleeping More Help You Lose Weight?” EverydayHealth.com, 9 Feb. 2022, https://www.everydayhealth.com/weight/sleeping-extra-hour-linked-to-eating-fewer-daily-calories-study-shows/#:~:text=To%20be%20more%20successful%20when,per%20day%20without%20even%20trying.

 2. Heyerick, Arne, et al. “A First Prospective, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study on the Use of a Standardized Hop Extract to Alleviate Menopausal Discomforts.” Maturitas, vol. 54, no. 2, 2006, pp. 164–175., https://www.maturitas.org/article/S0378-5122(05)00282-3/fulltext

Izbrani izdelki za vas