image

Pod drobnogledom: topilci maščob proti vezalcem maščob

Ob poplavi različnih izdelkov je izbira pravega prehranskega dopolnila lahko zares težavna. Bistveno je, da imamo vsaj okvirno predstavo o osnovnih vrstah prehranskih dopolnil in tako bolje razumemo, na kakšen način nas lahko podprejo.

Preberite več
image

Učinkovito hujšanje – najpomembnejše so kalorije!

Verjetno ste že slišali za pravilo 80:20. To pravilo velja pri hujšanju in pomeni, da je uspešno hujšanje 80 % odvisno od naše prehrane in (le) 20 % od telesne vadbe. Vas to preseneča? Preberite več.

Preberite več
image

Kako lahko zmanjšamo kopičenje maščob pozimi?

Prazniki, najlepši čas v letu, čas za veselje – vse dokler ne stopimo na tehtnico in zgroženi vidimo posledice božično-novoletnih užitkov ...

Preberite več
image

Uživanje katerega sadja in zelenjave je najboljše za hujšanje

Ali ste vedeli, da kar do 86 % prebivalcev EU ne zaužije priporočenih 5 porcij sadja in zelenjave na dan? Vendar pa te dobrote, polne vitaminov in antioksidantov, niso bistvene le za naše zdravje – pomagajo lahko tudi pri izgubi telesne teže! 

Preberite več
image

Čustveno prenajedanje – in 6 nasvetov, kako ga premagati

Ali se vam na slabe dni ali ko ste potrti, pogosto zgodi, da želite izropati hladilnik ali pa brskate po shrambi, da bi našli skrite zaloge čipsa ali sladkarij? Niste edini!

Preberite več
image

To je najbolj okusen način kurjenja maščob

 V teh vročih poletnih dneh se že vsi (vsaj z mislimi) odpravljamo na dopust. Ob tem pa gotovo tudi vi pomislite na kakšne poletne aktivnosti, a nekako si ne morete predstavljati, kako v celoti uživate v svojem najljubšem letnem času. 

Preberite več