Resnica o maščobah

Po praznikih mnogi med nami občutimo posledice svojih odločitev za izbiro hrane. To je običajno čas, ko se usmerimo v hujšanje - najpogostejša novoletna zaobljuba vseh. Toda kako začeti? Dieta z malo ogljikovimi hidrati? Dieta z malo maščobami? Vse informacije, ki so nam na voljo, nas lahko kar malo zmedejo. Poglejmo skupaj. 

Dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov ali z malo maščobami?

Diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov so v tem trenutku zelo priljubljene. PA vendar, ali so za vas res najboljša izbira? Si res lahko predstavljate, da se nenehno odrekate kruhu ali testeninam? Znanstveniki so ugotovili: najboljša dieta je tista, ki ji lahko sledite. Kaj lahko storite, če odrekanje ogljikovim hidratom ni najboljša možnost za vas? Lahko zmanjšate vnos maščob!

Zmanjšanje količine maščob pomaga!

Študija je pokazala, da so ljudje z zmanjšanjem vnosa maščob izgubili več telesne maščobe kot z zmanjšanjem ogljikovih hidratov! Udeleženci so poskusili diete, ki so zmanjšale vnos kalorij za tretjino, bodisi z zmanjšanjem ogljikovih hidratov bodisi maščob. Rezultati, objavljeni v znanstveni reviji Cell Metabolism, so pokazali, da so po 6 dneh tisti, ki so v dieti zmanjšali vnos maščobe, izgubili v povprečju več od tistih, ki so zmanjšali vnos ogljikovih hidratov.

Maščoba je kalorično težka

Maščoba ima več kot 2-krat več kalorij na gram kot ogljikovi hidrati in beljakovine. Gram maščobe ima približno 9 kalorij, gram ogljikovih hidratov ali beljakovin pa približno 4. Z drugimi besedami, če bi se želeli odreči enakemu številu kalorij, bi se morali odpovedati dvakrat več beljakovinam ali ogljikovim hidratom! Svoje cilje pri vnosu kalorij boste torej lažje dosegli, če boste zmanjšali vnos maščob. Ali obstaja lažji način?

Obstaja! Ste že slišali za vezalce maščob?

So koristni dodatki za hujšanje. Vendar vezalcev maščob nikar ne zamenjujte s topilci maščob. Za razliko od topilcev maščob vezalci ne vplivajo na delovanje vaše prebave - ne vsebujejo spodbujevalcev in ne vplivajo na to, kako vaše telo shranjuje maščobe. Kaj torej počnejo vezalci maščob?

Vezalci maščob sodelujejo z vašim prebavnim sistemom tako, da zmanjšajo količino kalorij iz maščob, ki jih vaše telo absorbira iz zaužite hrane. Vežejo se z maščobo iz hrane in poskrbijo, da zapusti vaše telo. Tako vam ni treba stradati, da bi shujšali!

Izberite FatEliminator EXTREME

Neverjetno učinkovit vezalec maščobe, ki zmanjša absorpcijo maščobe za skoraj tretjino! Ko maščoba iz vaše hrane pride v stik z FatEliminator, tvori gel, ki ga vaše telo ne more absorbirati. Zahvaljujoč vlakninam maščoba nato za vedno zapusti vaše telo.

FatEliminator EXTREME omogoča zelo enostavno zmanjšanje vnosa kalorij in naredi dieto še bolj učinkovito. Privoščite si okusen limonin napitek 30 minut po obroku in uspeh je zagotovljen!

**[Vir: https://www.cell.com/fulltext/S1550-4131%2815%2900350-2]