Za izgubo kilogramov storite to pred spanjem

Se vam kdaj zdi, da življenje teče s hitrostjo sto kilometrov na uro, vi pa mu poskušate slediti? Verjemite, niste edini. Natrpani delovni urniki, družinske obveznosti in vsakodnevni opravki nam zapolnijo dneve do vrha in pogosto onemogočajo, da bi se držali svoje prehrane ali obiskali telovadnico in sledili svojim telesnim ciljem.  

Večeri so edini del dneva, ko se stvari umirijo. Delo je končano, umazana posoda pospravljena, otroci trdno spijo v postelji, kar pomeni, da je čas, da si končno vzamemo nekaj trenutkov zase. Na žalost ste verjetno preveč utrujeni, da bi si nadeli športna oblačila in pokurili nekaj kalorij, kajne? Poleg tega vas iz kuhinje začnejo klicati tisti pozni nočni prigrizki in sladke dobrote. In da ne začnemo še s časom, ki ga preživite pred zaslonom - neskončno brskanje po družbenih omrežjih, kajne?  

Bedtime routine for shedding kilos

Čeprav veste, da te navade niso najboljše za vas, je občasna kepica sladoleda pred spanjem ali neprespana noč, ker želite gledati svojo najljubšo televizijsko oddajo, v redu. Težava je v tem, da se te na videz neškodljive pregrehe lahko hitro kopičijo in na koncu imate na krožniku več slabih navad, kot jih vaše telo lahko prenese.   

Poleg tega, da negativno vplivata na vaše splošno počutje, sta nezdrava rutina spanja in slab spanec lahko tudi razlog, da vam vaša najljubša obleka ne pristoji več! Pomanjkanje spanca in večerni napadi lakote vam ne le preprečujejo, da bi izgubili tistih nekaj dodatnih centimetrov v pasu, ampak celo prispevajo k dodatnemu pridobivanju telesne teže.

Toda počakajte, saj vam danes želimo razkriti nekaj manjših sprememb, ki lahko prevesijo tehtnico v vašo korist in vam olajšajo hujšanje med spanjem. 

Zakaj je kakovosten spanec tako pomemben?

Premalo spanja je v naši družbi velik problem. Priporočena količina spanja za zdravo odraslo osebo je 7-8 ur. Če spite manj, naslednji dan ne boste le mlahavi in utrujeni, ampak se tudi ne boste mogli znebiti odvečnih kilogramov. 

Vse je odvisno od hormonov lakote. Obstajata dva - leptin, ki ohranja nizko raven apetita in pomaga uravnavati raven energije, ter grelin, ki spodbuja lakoto. Pri ljudeh, ki dovolj spijo, je grelina manj, leptina pa več, kar jim omogoča boljše obvladovanje apetita čez dan.

Pet najboljših priporočil za izboljšanje rutine pred spanjem in zmanjšanje telesne teže

1. Elektronskih naprav ne uporabljajte v spalnici 

Če želite čez noč pospešiti hujšanje, je čas, da tehnične pripomočke - prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon - pustite pred vrati svoje spalnice. Študije so pokazale, da izpostavljenost modri svetlobi moti proizvodnjo melatonina, glavnega hormona, ki spodbuja spanje, zaradi česar težje zaspite. Druga študija* je celo dokazala povezavo med izpostavljenostjo modri svetlobi ponoči in povečano lakoto, kar vodi k večjemu pridobivanju telesne teže.

2. Zmanjšanje stresa s pomočjo meditacije 

Stres je nekaj, kar verjetno dobro poznate. Povzroča tesnobo, moti vaš spanec in vam lahko celo prepreči, da bi dosegli želeni telesni cilj. Kortizol, hormon, ki ga telo sprošča, ko ste pod stresom, vpliva na presnovo in povzroča pridobivanje telesne teže, zlasti v predelu trebuha. Zato dajanje prednosti sprostitvi s tehnikami, kot so meditacija, globoko dihanje in pozornost, preden se odpravite v posteljo, ne le izboljša spanec, ampak tudi pomaga pri hitrejšem hujšanju.

3. Znižajte temperaturo in zagrnite zavese

Če imate težave s kakovostnim spancem in uravnavanjem telesne teže, je čas, da svojemu spalnemu prostoru namenite več pozornosti. Hladna spalnica vam lahko s pospeševanjem presnove in kurjenjem kalorij pomaga izgubiti odvečne kilograme. Če je v sobi prevroče, boste imeli težave s spanjem, kar bo prav tako oviralo vaša prizadevanja za zmanjšanje telesne teže.

4. Umivanje zob po večerji 

Morda se zdi, da je to preveč preprosto, vendar je res! Če želite preprečiti nočne napade na hladilnik, si po večerji umijte zobe. Zagotavljamo vam, da boste dvakrat premislili, preden boste posegli po hrani, če bodo vaši zobje že čisti. S tem korakom, ki ga vključite v rutino pred spanjem, boste preprečili, da bi telo obremenili z dodatnimi kalorijami, poleg tega pa boste bolje spali, saj se v posteljo ne boste odpravili s polnim želodcem.

5. Pred spanjem popijte NightBurn XXL 

Če ste se odločili upoštevati zgornje nasvete, ste že na pravi poti. Toda v rokavu imamo še enega asa, s katerim bo vaša rutina pred spanjem postala zgodba o uspehu!

NightBurn XXL je klinično dokazan topilec maščob, ki vam bo s pomočjo skrbno izbranih sestavin, kot so Garcinia Cambogia, plodovi rožičevca, korenina cikorije in melisa, pomagal odpraviti večerne napade lakote, preprečil kopičenje maščob, pospešil kurjenje maščob in izboljšal vaš spanec. Z vključitvijo tega napitka za kurjenje maščob v svojo večerno rutino boste zagotovo hitro opazili pozitivne spremembe!

Izboljšajte svojo rutino pred spanjem in se znebite kilogramov med spanjem! 

Študije:  

Study links evening blue light exposure to increased hunger. American Academy of Sleep Medicine – Association for Sleep Clinicians and Researchers. (2017, August 23). https://aasm.org/study-links-evening-blue-light-exposure-to-increased-hunger/ 

Torgan, C. (2015, May 15). Cool temperature alters human fat and metabolism. National Institutes of Health. https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/cool-temperature-alters-human-fat-metabolism 

Izbrani izdelki za vas