3 skrivnosti cimeta, ki vam pomagajo hujšati

Ko pomislimo na slaščice, je prva začimba, ki pade na pamet, verjetno cimet. In verjetno ni naključje, da ga že tradicionalno uporabljamo s sladkimi jedmi, saj sodobne študije kažejo, da do 29 % lahko zniža raven krvnega sladkorja! Ali so to že od nekdaj vedeli, ni pomembno – danes vemo, da nam lahko tako pomaga tudi hujšati.

Kot so pokazale raziskave, cimet na več različnih načinov pomaga pri nižanju krvnega sladkorja po obroku. Zakaj je to pomembno? Ker je prehiter dvig krvnega sladkorja povezan s skladiščenjem sladkorja v obliki maščobe in s hitrim občutkom lakote kmalu po obroku. Visok krvni sladkor je namreč toksičen za naše telo, zato ga telo na hitro pospravi v celice, ta nagel padec krvnega sladkorja pa sproži občutek volčje lakote.

Skratka, visok krvni sladkor je sovražnik vitke postave.

Študije so pokazale, da cimetu uspeva znižati raven krvnega sladkorja vsaj na 3 načine:

1) Izboljša občutljivost na inzulin

Inzulin je tisti hormon, ki je nujen, da bi lahko naše celice uporabile sladkor za energijo. Je kot ključ, ki odklene celico, da lahko sladkor vstopi vanjo. Če prepogosto uživamo enostavne ogljikove hidrate (slaščice, sladko in slano pecivo, krompir, sladke pijače …), telo proizvaja več inzulina, da bi čim prej uravnalo krvni sladkor. Sčasoma se zato začnejo celice slabše odzivati na bombardiranje z inzulinom.

Cimet to občutljivost celic na inzulin izboljša, kar pomeni, da se krvni sladkor bolje uravnava.

2) Upočasni razgradnjo ogljikovih hidratov

Cimet vsebuje snovi, ki blokirajo encime, potrebne za razgradnjo ogljikovih hidratov v sladkor. Zaradi tega naše telo ne more uporabiti tega sladkorja, saj ne preide iz tankega črevesa v kri. Torej obrok, bogat z ogljikovimi hidrati, v kombinaciji s cimetom ne povzroča previsokega dviga krvnega sladkorja.

3) Upočasni praznjenje želodca

Počasneje kot se želodec prazni, počasneje prehajajo ogljikovi hidrati v tanko črevo, kjer se dokončno prebavijo. To pomeni, da tudi sladkor iz ogljikovih hidratov počasneje prehaja v kri. Med dokazanimi učinki cimeta je tudi upočasnitev praznjenja želodca.

Ustavite željo po ogljikovih hidratih in sladkorju s SugarOut

Poleg uživanja kompleksnih ogljikovih hidratov v kombinaciji z vlakninami, kot so surovo sadje in zelenjava, polnozrnata živila in živila bogata z beljakovinami, so kapsule SugarOut odlična pomoč za uravnoteženje ravni sladkorja.

Vsebujejo cimet in ekstrakt navadne breze, ki vam pomagata vzdrževati normalno raven sladkorja v krvi, podpirata vašo prebavo in vam tako pomagata izgubiti več telesne teže.

SugarOut kapsule vam bodo pomagale:

  • Uravnati vašo raven sladkorja v krvi
  • Zmanjšati željo po sladkorju
  • Spodbuditi vaše hujšanje
  • Preprečiti kopičenje maščobe

 Imejte željo po hrani in svojo težo pod nadzorom!