Postavite si cilje, ki zagotavljajo uspešno hujšanje in ne neuspešnega

Morda ste že slišali stavek „če neuspešno načrtuješ, načrtuješ neuspeh“ in ko gre za hujšanje, to drži kot pribito. To je pravzaprav razlog številka ena, zakaj večini ljudi ne uspe uspešno shujšati.

Berite naprej in odkrijte 5 nasvetov, kako določiti cilje za hujšanje, ki vas bodo pripravili na uspeh!

Setting weight loss goals that ensure success

Pravi razlog, zakaj ne morete doseči idealne teže

Ne glede na to, za katero dieto ali vadbo se boste odločili, če ne bo ustrezala vam ali vašemu življenjskemu slogu, se je boste najverjetneje težko držali in na dolgi rok ne boste shujšali. Morda boste na začetku nekoliko shujšali, vendar boste pridobili dvakrat več teže, ko se ne boste mogli več držati diete. 

Pri postavljanju ciljev za hujšanje je najslabše, kar lahko storite, da si zastavite previsok cilj in ga želite doseči v prekratkem časovnem obdobju. Čeprav je naravno, da si želimo hitrih rezultatov, ti preprosto niso realni in so recept za razočaranje. 

Medtem ko je bilo pri dvajsetih letih morda enostavno shujšati za 5 kilogramov, vaše telo tega verjetno ne zmore več tako hitro. In če niste vajeni kardio vadbe, vsakodnevni tek na 5 km ne bo v redu. Morda bo sicer kuril kalorije, vendar boste najverjetneje izčrpani in boste s tekom prenehali že tretji dan.

Enako velja za zelo stroge diete. Morda se boste prvi teden počutili dobro in celo opazili nekaj rezultatov, vendar bo vaše telo bolj kot kdaj koli prej hrepenelo po hrani, zaradi česar boste zagotovo pridobili nazaj vso težo in še nekaj dodatne. 

Na tem mestu velja omeniti, da vsi prehranski načrti niso primerni za vsakogar. Določena dieta lahko pri eni osebi dela čudeže, vendar to še ne pomeni, da je popolna za vas, zlasti ne na dolgi rok. In ko želite oblikovati svoje telo, se morate osredotočiti na dolgotrajen uspeh.

Pri tem je ključnega pomena, da najdete shujševalni načrt, ki bo ustrezal vašemu urniku! Upoštevanje enakega režima kot pri mlajši osebi, ki ima na voljo ves prosti čas na svetu, lahko privede do razočaranja. In verjetno boste načrt v celoti opustili. To preprosto ni vzdržno, če imate službo v pisarni, otroke doma ali če vaše telo ne deluje optimalno, da bi sploh izgubilo maščobo. 

Počasen in enakomeren napredek je za dolgoročni uspeh pomembnejši od hitrih sprememb! 

Ne osredotočajte se na številko na tehtnici!

Ko govorimo o hujšanju, ne gre le za izgubo kilogramov, temveč za veliko več. Predstavljajte si, da imate brezmejno energijo za opravljanje vsakodnevnih nalog, čutite neomajno samozavest in se zavedate, da imate moč premagati vse, kar vam pride na pot. 

Če se boste osredotočili na te cilje, ne boste le izgubili tistega obročka okoli trebuha, ki ga sovražite, ampak boste začeli opažati spremembe tudi glede svojega zdravja in načina razmišljanja.

To so resnični cilji, za katere si morate prizadevati, in so veliko pomembnejši od številk na tehtnici.

Pet pravil za določitev ciljev hujšanja, ki vodijo k uspehu

Pot do trajnega uspeha pri hujšanju se začne v vaših mislih. Čas je, da se osredotočite na načrtovanje svoje poti do bolj trajnostnega in močnejšega pristopa. Tukaj je nekaj ključnih praks, ki jih lahko vključite v svoje popotovanje.

1. Cilje hujšanja razdelite v manjše korake

Če se osredotočite na svojo idealno težo, ste lahko razočarani, ko ne vidite rezultatov takoj. Postopek hujšanja razdelite na manjše, dosegljive mejnike. Tako bodo vaši cilji ne le lažje dosegljivi, temveč tudi zagotovili neprekinjen tok zmag, ki bodo še bolj spodbujale vašo motivacijo.

2. Izberite rutino, ki vam ustreza

Doslednost je ključnega pomena za doseganje pravih rezultatov, zato morate izbrati shujševalni načrt, ki je prilagojen vašemu življenjskemu slogu. V nasprotnem primeru ga boste težko izvajali dolgoročno. Čeprav mnogi predlagajo visoko intenzivno kardio vadbo in ukinjanje ogljikovih hidratov, še ne pomeni, da je to najboljši ali najbolj zdrav pristop za vas osebno. 

Vaje z majhnim učinkom, kot sta zumba ali hiter sprehod, so lahko veliko bolj trajnostne in jih veliko lažje vključite v svoj dan. 

3. Poiščite motivacijo znotraj sebe

Brez motivacije se je težko vsako jutro pripraviti na vadbo. Morda je celo težko izbrati solato namesto obroka, polnega ogljikovih hidratov. 

Najprej se vprašajte, zakaj želite shujšati. Kaj vas žene? Se želite počutiti samozavestno in biti bolj zdravi? Morda vas moti, da se vam kavbojke ne prilegajo več. Ne glede na to, za kaj gre, mora motivacija za hujšanje izvirati iz vas samih in ne iz drugih.

4. Vizualizirajte končni cilj

Včasih je težko upravičiti, zakaj se sprehajate 4-5-krat na teden, če potem ne vidite rezultatov. Vizualizacija je močno orodje, ki vam pomaga, da si predstavljate, kakšno je lahko življenje, ko dosežete svoje cilje.  

Predstavljajte si sebe v želenem zdravstvenem stanju in dobrem počutju, v svoji najljubši obleki, polne energije in predvsem srečne. To vam bo omogočilo, da bodo vaši nameni jasni.

5. Bodite prijazni do sebe

Hujšanje je pot z vzponi in padci. Vsak spodrsljaj pri prehrani ali zamujena vadba ne izbriše vsega napredka, ki ste ga že dosegli. Do sebe se vedite prijazno in razumevajoče, tudi ko ne gre vse po načrtih.

Povečajte svoj napredek za večjo motivacijo

Sprememba miselnosti je ključnega pomena, vendar lahko s pravimi orodji znatno pospešite svoj napredek. Naravna dopolnila lahko dopolnijo vaša prizadevanja in vam zagotovijo vidne rezultate, ki vas lahko dodatno motivirajo in vam pomagajo, da se lažje držite svojih ciljev glede hujšanja. 

Paket Adijo, kilogrami! je odličen način za začetek in ohranjanje visoke ravni motivacije! Vključuje 4 rešitve na naravni osnovi, ki vas bodo zagotovo pripravile na uspeh! 

Najhitreje delujoči napitek za oblikovanje telesa na trgu, WaterOut XXL, bo odpravil težo vode in napihnjenost. S tem boste začeli hujšati in si zagotovili motivacijo, ki jo potrebujete na začetku, saj bodo rezultati vidni že v enem tednu!

Ko je vaše telo pripravljeno na učinkovitejše hujšanje, je čas, da optimizirate procese kurjenja maščob v telesu. 

AdipoBurn XXL je usmerjen v maščobo na trebuhu in celo preprečuje rast maščobnih celic. NightBurn XXL bo povečal kurjenje maščob ponoči, hkrati pa vam bo pomagal zatreti željo po hrani pozno v noč. Tako boste lažje sledili svoji dieti. 

In še FatBurn XXL, ki bo podprl hujšanje, saj vam bo pomagal pokuriti več maščob čez dan, hkrati pa vas bo napolnil z energijo. Prav tako bo pomagal vašemu telesu, da si hitreje opomore, tako da se boste zbudili sveži in pripravljeni, da dan izkoristite v največji možni meri. 

S paketom Adijo, kilogrami! si olajšajte doseganje ciljev pri hujšanju in naredite prvi korak k bolj zdravemu in fit telesu!

Izbrani izdelki za vas