Vaje za celo telo za kurjenje maščob v udobju svojega doma

Fizična aktivnost je zelo pomembna ne le za splošno zdravje, ampak tudi za uspešno hujšanje in ohranjanje želene teže. Če želite pred poletjem pokuriti nekaj maščobe in oblikovati postavo, smo vam pripravili primer vadbe za celo telo z zmerno intenzivnostjo, ki jo opravite kar doma. Vzelo vam bo le približno 30 minut vašega časa (vključeno je tudi ogrevanje in ohlajanje telesa!), zato je kot nalašč tudi med dnevi, ko nimate veliko časa. 

Vse, kar potrebujete, je podloga za jogo, ura, brisača in seveda nekaj vode.

Pripravljeni? Začnimo!

Za začetek 5 minut ogrevanja

Kakšno minuto korakajte na mestu, kasneje pa hojo kombinirate s kroženjem ramen naprej in nazaj ter s kroženjem celih rok. Potem 2 minuti počasi tecite na mestu. Za konec ogrevanja še kakšno minuto skačite na mestu.

Ste se ogreli? Zdaj se začne prava zabava.

Prvi del: kardio trening

1. vaja: POSKOKI

Stojte pokončno z zravnanimi nogami in rokami iztegnjenimi ob telesu. Rahlo pokrčite kolena in skočite, hkrati pa dvignite roke nad glavo. Pristanite z razprtimi nogami v širini ramen. Pri naslednjem skoku se vrnite v začetni položaj (iztegnjene roke in noge, noge skupaj). Vajo ponavljajte 2 minuti.

2. vaja: VOJAŠKI POSKOKI

Z nogami stojte v širini ramen, roke pa imejte iztegnjene ob telesu. Počepnite in položite roke na tla pred sabo, med nogama. Prenesite težo telesa na roke in z nogami brcnite nazaj. Ostanite v ‘plank’ položaju (pazite, da je vaše telo res iztegnjeno od glave do pet!). Skočite z nogami naprej spet v počep in nato s stegnjenimi rokami v zrak. Vajo ponavljajte 2 minuti.

Vzemite si minuto odmora in popijte nekaj vode.

Drugi del: vaje za trebušne mišice

1. vaja: TREBUŠNJAKI V POLOŽAJU KOLESA

Lezite na hrbet. Spodnji del hrbta imejte na tleh, nato pa povlecite kolena k sebi in jih zadržite v položaju pravega kota. Roke položite za glavo in jo rahlo dvignite od tal. Potem se izmenično dotikajte levega kolena z desnim komolcem in desnega kolena z levim komolcem. Pri tem nasprotno nogo vedno iztegnite. Vajo ponavljajte 2 minuti.

2. vaja: TREBUŠNJAKI Z DVIGOVANJEM IZTEGNJENIH NOG

Lezite na hrbet in iztegnite roke za svojo glavo. Dvignite svoje noge tako, da so navpične s tlemi, kolena pa rahlo pokrčite. Poskrbite, da je spodnji del hrbta na tleh, potem pa dvignite roke in zgornji del hrbta proti nogam. Da bo vaja lažja, imate lahko roke tudi za svojo glavo. Vajo ponavljajte 2 minuti.

Vzemite si minuto odmora.

Tretji del: vaje za roke

1. vaja: SKLECE S KOLENI NA TLEH

Postavite se v položaj za sklece, imejte kolena na tleh, roke pa položite na tla malce širše od širine ramen narazen. Vaš hrbet naj bo zravnan. Pokrčite roke, dokler niso komolci v položaju pravega kota, nato pa se vrnite v začetni položaj. Vajo ponavljajte 2 minuti.

2. vaja: SKLECE V ‘PLANK’ POLOŽAJU

Drugo vajo začnite v 'plank' položaju z rokami iztegnjenimi in položenimi na tla v širini ramen. Stisnite svoje trebušne in zadnjične mišice, položite levo podlaket na tla, nato pa še desno in ohranite 'plank' položaj. Potem zravnajte levo in nato še desno in se vrnite v začetni položaj. Vajo ponavljajte 2 minuti.

Čas je za še 1 minuto odmora. Ne pozabite popiti nekaj požirkov vode.

Četrti del: vaje za noge in rit

1. vaja: IZPADNI KORAK

S stopali stojte v širini bokov, nato pa naredite velik korak naprej in prenesite svojo težo na sprednjo nogo. Spustite boke tako, da je koleno sprednje noge v položaju pravega kota, zadnja noga pa se skoraj dotika tal. Poskrbite tudi, da je stopalo sprednje noge na tleh, stopalo zadnje noge pa gleda navzgor. Stopite nazaj in enako naredite z drugo nogo. Vajo ponavljajte 2 minuti.

2. vaja: POČEPI S POSKOKOM

Stojite z nogama v širini ramen in počepnite z zravnanim hrbtom. Nato se dvignite z visokim skokom. Vajo ponavljajte 2 minuti.

Popijte nekaj požirkov vode, ste že zelo blizu konca. Čaka vas samo še najboljši del …

Zaključite svojo vadbo s 5-minutnim ohlajanjem

Hoja je izjemno učinkovit način za ohlajanje telesa, saj omogoča, da se ohlaja ta počasi in se vrne v normalno stanje. Učinkovito je tudi raztezanje celega telesa, vendar poskrbite, da vanj vključite vse večje skupine mišic in vsako raztezate vsaj pol minute.

Naj bo vadba še bolj učinkovita z AdipoBurn EXTREME!

Izjemno močan topilec maščob AdipoBurn EXTREMEpospeši kurjenje maščob in prepreči kopičenje maščobnih celic! Z njegovo pomočjo boste shujšali hitreje. Dokazano je, da:

  • Pomaga zmanjšati trebušno maščobo
  • Pomaga zmanjšati obseg pasu in bokov
  • Pospeši kurjenje maščob
  • Prepreči jo-jo učinek!

NOVO: Zdaj s 30 % močnejšo formulo!

Izbrani izdelki za vas

TOPILEC MAŠČOBE
-50%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 49,98 €
Ogled izdelka