Kako v dieto vključiti svojo najljubšo hrano - brez izgube napredka

Ali tudi vi med obroki goljufate in si privoščite 'cheat meal'? Ustavite se in namesto tega naredite sledeče.

Ali se vam zdi, da izgubljate razum zaradi neustavljive želje po hamburgerju? Morda hrepenite po pici ali svojem najljubšem sladoledu?

Hrepenenje po hrani je povsem normalno. Potem ko se nekaj časa držimo bolj zdrave prehrane, se to hrepenenje običajno spremeni in na koncu bolj uskladi z našo prehrano, ali pa morda celo popolnoma izgine - včasih pa ostane ...

Kaj storiti, ko želja po hrani preprosto noče izginiti?

Med dieto lahko nekateri opazijo, da hrepenenje po določeni jedi preprosto noče izginiti. V takem primeru, ko se želja po hrrani samo še povečuje, je najbolje, da želeno jed vključite v svoj običajen obrok.

Potrebno pa je, da se držimo nekaj pravil:

  • Bodite iskreni do sebe. Če lahko hrepenenje potisnete vstran, to tudi storite. Spomnite se - še vedno ste na dieti, s točno določenim ciljem!
  • Če se odločite, da boste sledili želji po hrani, je nadzor nad obroki izrednega pomena. Če veste, da s hrano, po kateri hrepenite, vedno pretiravate (to je vaša 'trigger food'), se poskusite tej situaciji izogniti.
  • Jed kombinirajte s najboljšo vrsto hrane med hujšanjem, recimo neškrobna zelenjava.

Kako ta taktika deluje v praksi?

SLANO

Uporabite svoj običajen krožnik in ga razdelite na četrtine.

1 - Neškrobna zelenjava

Najboljša izbira: listnata zelenjava, korenje, zelena, rdeča pesa, česen, čebula, zeleni fižol, paprika, kumare, paradižnik, cvetača, brokoli, artičoke, gobe

Velikost porcije: 2 pesti, če ste zelo lačni lahko več

2 - Karkoli želite

Velikost porcije: S poljubno hrano napolnite 1/4 krožnika.

Na primer: hamburger, kos pice, pomfri, testenine, ...

1/4 krožnika pustite praznega!

SLADKO

Uporabite skledico ali krožnik za serviranje sladic in izbrano razdelite na četrtine.

1 - Zdrava osnova za sladice

Najboljša izbira: sladoled z nizko vsebnostjo maščob, grški jogurt, avokadov pire s surovim kakavom v prahu in sladilom, jagodičevje, beljakovinska krema, skuta z beljakovinami v prahu

Velikost porcije: 1/2 skledice

2 - Karkoli želite

Velikost porcije: S poljubno hrano napolnite 1/4 skledice oz. krožnika.

Na primer: sladoled, kos torte, mlečna čokolada, ...

1/4 skledice oz. krožnika pustite praznega!

Zmanjšajte svoj dnevni vnos kalorij

FatEliminator EXTREME  je povsem nov izdelek na trgu, ki s svojo revolucionarno formulo nase veže do 28% maščob*, ki jih zaužijete in tvori gel, ki ga telo ne more prebaviti ali absorbirati. Ker ga telo ne more uporabiti, ga zatoizloči.

Ker so maščobe najbolj kalorično makrohranilo, je to najučinkovitejši način za povečanje kaloričnega primanjkljaja, ki je ključnega pomena za uspešno hujšanje.

*[Rezultati se lahko pri posameznikih razlikujejo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.]