7 znakov upočasnjene ščitnice

Veliko ljudi nima pojma o hormonskem neravnovesju v svojem telesu, vendar je verjetnost, da so vaši hormoni v razsulu, precej velika, zlasti če se vam nepojasnjeno kopiči maščoba ali imate težave s hujšanjem in je vaša postava pravokotne oblike.

Če k temu dodamo še utrujenost in izčrpanost, se lahko zgodi, da imate opravka z več kot le natrpanim urnikom in pomanjkanjem gibanja. Upočasnjena ščitnica lahko povzroči vrsto simptomov, ki lahko vplivajo na raven energije, presnovo in težo. 

Prepoznavanje znakov upočasnjene ščitnice je prvi korak pri iskanju pomoči, ki jo potrebujete. V nadaljevanju si preberite, kako prepoznati, kdaj ščitnica ne deluje tako učinkovito, kot bi morala, in kaj lahko storite, da jo ponovno spravite v red.

Ko vaša ščitnica ne deluje dovolj učinkovito

Ščitnica je žleza v obliki metulja, ki se nahaja nizko na sprednji strani vratu in proizvaja ščitnične hormone - tiroksin in trijodtironin. Ta dva hormona uravnavata telesno presnovo in določata, kako hitro porabljate energijo. Konec koncev ščitnica skrbi za to, da se vse giblje in deluje!

Če vaša ščitnica deluje dobro, bo vse potekalo gladko, vi pa boste imeli veliko energije za ves dan. Včasih pa ne deluje optimalno in postane počasna ter ne proizvaja dovolj hormonov. Zaradi tega se upočasnijo vsi glavni sistemi v telesu, zato se vaše splošno počutje poslabša. Tukaj so opozorilni znaki, da ščitnica ne proizvaja dovolj ščitničnih hormonov.

1. Vse, kar želite početi, je spati

Brez ustrezne ravni ščitničnih hormonov je vaša raven energije neuravnotežena in težje opravljate vsakodnevne naloge. 

2. Vaše misli so, milo rečeno, zmedene

Zaradi upada energije in zdravja se redno soočate z možgansko meglo in se težko dlje časa zares osredotočite na določeno stvar.

3. Vaša koža je zelo suha

Kožne celice izgubijo signale za rast zaradi ščitničnih hormonov, kar pomeni, da se ne obnavljajo redno. Koža postane suha, srbeča in luskasta.

4. Opažate povečano izpadanje las

Tako kot kožne celice se lahko tudi lasni mešički prenehajo obnavljati, kar povzroči prekomerno izpadanje las. Ne pozabite, da lahko tudi druga hormonska neravnovesja povzročijo nepričakovano izpadanje las.

5. Zdi se, da je vaše debelo črevo na počitnicah 

To je še en del telesa, ki zaradi zmanjšane proizvodnje ščitničnih hormonov upočasni svoje delovanje. Nastopi zaprtje in neredni obiski stranišča.

6. Občutek imate, kot da ste pretekli maraton 

Zaradi počasnejše presnove se telo začne zanašati na katabolizem - razgradnjo mišic in drugih tkiv za pridobivanje energije. To vodi v šibkost in bolečine v telesu.

7. Številka na tehtnici kljub dietam narašča

Počasnejši metabolizem poslabša kurjenje maščob in prebavo, zaradi česar se po vsem telesu kopičijo maščobe, ki se jih je zelo težko znebiti.

Zakaj ne morete shujšati z upočasnjeno ščitnico

Upočasnjena ščitnica vpliva na presnovo in jo upočasnjuje, zaradi česar vaše telo kuri manj kalorij, tudi ko ste v mirovanju, zato je težje shujšati. To je nočna mora za vse, ki želijo izgubiti odvečne kilograme.

Ne glede na to, kako zelo se trudite, ne glede na diete in vsakodnevno vadbo ... Vaše telo deluje proti vam.

Ne dovolite, da ščitnica nadzoruje vaše življenje in težo! V tej bitki lahko zmagate s pravo kombinacijo prehrane, vadbe in prehranskih dopolnil za uravnoteženje ravni ščitničnih hormonov.

Prevzemite nadzor nad svojo težo s Thyroid Slimming Support

Hujšanje z upočasnjeno ščitnico je bitka, s katero se ne bi smeli spopadati sami! Thyroid Slimming Support je lahko rešitev za hujšanje, ki ste jo iskali, saj je zasnovan posebej za pomoč ščitnici in uravnoteženju ščitničnih hormonov, tako da lahko uspešno in trajno shujšate, če imate postavo v obliki pravokotnika.

S podpiranjem zdravega delovanja ščitnice lahko to prehransko dopolnilo pomaga izboljšati vaš metabolizem, kar vam omogoča, da porabite več kalorij, tudi ko počivate. Formula je bila optimizirana tako, da vam pomaga tudi pri ohranjanju močnih las in nohtov ter izboljšanju duševne zbranosti.

Ne pozabite, da je hujšanje postopen proces, zato je pomembno, da ste pri svojih prizadevanjih dosledni. Vendar verjamemo, da lahko uspešno uravnavate delovanje ščitnice in v kratkem času dosežete svoje cilje glede hujšanja.

Oglejte si posebno ponudbo za Thyroid Slimming Support in končno začnite opažati napredek na svojem telesu!

Izbrani izdelki za vas