10 dejavnikov, ki preprečujejo hujšanje

To je vprašanje stoletja: zakaj kljub vsem svojim naporom ne morem shujšati? Preverite seznam krivcev!

1. Mogoče pojeste več kot mislite

Včasih ne opazite, koliko pojeste. Tudi če jeste zdravo hrano, boste težko izgubili kilograme, če je boste pojedli več, kot boste porabili energije.

Da bi ugotovili, ali je krivo to, preizkusite eno najboljših aplikacij za sledenje vaši prehrani. Preizkusite jo tukaj (aplikacija je v angleščini).

2. Mogoče ne zaužijete dovolj beljakovin

Beljakovine pri hujšanju igrajo pomembno vlogo. Kot prvo, hranijo vaše mišice (ki z rastjo porabijo tudi več kalorij), in kot drugo, pomagajo uravnavati apetit.

Če imate težave z uravnavanjem apetita in mišično rastjo, poskusite v svojo prehrano vpeljati beljakovine v obliki Shake'n'Shape.

3. Mogoče ne telovadite dovolj

S treningom skrbite za mišično maso in hkrati kurite maščobo.

Če imate s treningi in vadbo težave, obiščite našo spletno telovadnico in med vadbo jemljite L-Carnitine Pure 1000 za hitrejše in boljše rezultate.

4. Mogoče ne spite dovolj

Študije kažejo, da slab spanec predstavlja enega glavnih krivcev za debelost. Odrasli in otroci, ki premalo spijo, imajo 55 % in 89 % več možnosti, da se bodo morali spopasti s prekomerno telesno težo.**

Za izboljšanje spanca in kurjenje maščobe med spanjem preizkusite NightBurn EXTREME!

5. Mogoče ne pijete dovolj

Študije so pokazale, da pitje vode poveča kurjenje kalorij v roku 1 ure in pol** za 24 do 30 %. Pitje vode prav tako zmanjša apetit in količino hrane, ki jo pojeste v celem dnevu.

Če imate težave s pitjem večje količine vode, preizkusite WaterOut EXTREME!

6. Mogoče ste pod prevelikim pritiskom

Kortizol, stresni hormon, neposredno vpliva na shranjevanje maščob. Študija londonske univerze je pokazala, da imajo ljudje z višjimi stopnjami kortizola večinoma višjo težo in višji ITM.

Če se težko sprostite, spijte skodelico okusnega Sleep & Slim čaja, ki vam bo hkrati pomagala pri zdravem in regenerativnem spancu, hkrati pa umirila občutek tesnobo.

7. Mogoče spijete preveč kalorij

Drastično znižajte količino zaužitih kalorij – prenehajte piti sladke pijače.

Težava pri sladkih pijačah in hrani je to, da stimulirajo izločanje večjih količin dopamina, to pa vodi v začaran krog.

8. Mogoče je vaš metabolizem prepočasen

Hitrejši je vaš metabolizem, več kalorij boste pokurili in hujšanje bo lažje. Hiter metabolizem vam bo zagotovil več energije in vitalnosti.

9. Mogoče se vam je napredek ustavil

Če ne opazite napredka, to pomeni, da boste verjetno morali nekaj spremeniti. Ti nasveti vam bodo mogoče pomagali: zmanjšajte stres, telovadite in trenirajte mišice, jejte več beljakovin, poskusite pospešiti svoj metabolizem, odpovejte se sladkim pijačam in več spite.

Nekaj pa je zagotovo: ne obupajte!

10. Mogoče morate le biti bolj potrpežljivi

Izgubljanje kilogramov je za vsakogar drugačno. Nekateri bodo shujšali hitreje, nekateri počasneje. Vendar pa boste, če boste pridobili prave navade – z uravnoteženo prehrano, vsakodnevnim gibanjem in izdelki, ki ustrezajo vam – shujšali tako učinkovito, kot je mogoče!

Da bi pospešili svoje rezultate pri izgubljanju kilogramov, sledite celostnemu shujševalnemu programu SlimJOY!

**VIRI:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2398753/
  • https://www.healthline.com/nutrition/drinking-water-helps-with-weight-loss#section1
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14671205/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17519319/