4 razlogi, zakaj vključiti MCT olje v svoj vsakdan

Marsikdo si želi izgubiti odvečne kilograme, ostati po obroku dlje časa sit in imeti več energije... Ste med njimi tudi vi?

Če ste, je MCT olje ravno to, kar potrebujete! Gre za izjemno močan dodatek v vašem vsakodnevnem življenju, ki vam pomaga pokuriti več maščob - in to veliko hitreje! Če ste na keto dieti (ali pa o njej razmišljate), je MCT nepogrešljiva pomoč pri doseganju in vzdrževanju stanja ketoze.

image

Torej, kaj so MCT?

MCT je okrajšava za srednjeverižne trigliceride. MCT olje (lahko tudi v obliki praška) je čista oblika nasičenih maščobnih kislin, ki običajno izvirajo iz kokosovega ali palmovega olja. Naša telesa MCT olja ne shranjujejo v obliki telesne maščobe (MCT preskočijo ta korak). Namesto tega je nemudoma dosegljivo kot vir energije, pohvali pa se lahko še z naslednjimi učinki:

  • Poviša vašo raven energije
  • Poveča vzdržljivost
  • Pospeši metabolizem
  • Poveča občutek sitosti
  • Podpira delovanje možganov
  • Poskrbi za zdravo črevesje

V nadaljevanju članka boste odkrili 4 razloge, zakaj začeti z uživanjem MCT še danes!

1. Hitrejše hujšanje

Če si želite izgubiti nekaj kilogramov, vam bo tole zares všeč: raziskave so pokazale, da lahko MCT olja pospešijo kurjenje maščob in kalorij ne glede na to, kateri dieti sledite. Najbolje pa deluje s keto dieto, saj MCT olja telesupomagajo doseči in ohranjati stanje ketoze, pospeši metabolizem in kurjenje maščob. 

2. Povečana vzdržjivost

Si želite daljše in bolj intenzivne vadbe? Seveda si. MCT vam pomagajo povečati vzdržjivost, vendar kako? MCT se lahko uporabija kot vir energije, kar prihrani mišični glikogen. Kaj to pomeni? Lahko boste telovadili dlje časa in bolj intenzivno, saj boste tudi zaloge mišične energije ohranjali dlje. 

3. Nadzor apetita

Če se trudite shujšati in vam energija nenehno upada, so MCT za vas idealna izbira! S proizvodnjo ketonov poskrbijo za daljši občutek sitosti, saj ketoni zavirajo grelin - hormon, ki povečuje apetit. Rezultat? Več energije, občutek sitosti in zadovoljstvotudi z manj zaužite hrane.

4. Izboljšano delovanje možganov 

Če MCT zaužijete zjutraj pred zajtrkom, bo ta poskrbel za vašo osredotočenost in budnost skozi cel dan. Zbudite se z MCT!

Kje najdemo MCT?

MCT v svoji čisti obliki v naravi ne obstajajo, vendar jih je mogoče ekstrahirati in prečistiti. To smo tudi storili in jih dodali v naš okusni kokosov napitek Slimmium MCT Coconut Drink s čistim kokosovim oljem MCT. Izjemno hitro se absorbira in začne delovati takoj!

Pomagal vam bo pospešiti proces hujšanja in pokuriti več maščob! Ker je v obliki praška, je izjemno priročen in lažje prebavljiv kot MCT v obliki olja.