4 recepti za zdrave in okusne brownije

Vas mika čokolada? Ko poskušamo shujšati, se ji res težko upremo ... Ni pa treba, da se ji povsem odpovemo! Razkrivamo vam zdravo rešitev: kaj pravite na zdrave beljakovinske brownije?

Pripravili smo vam 4 recepte za zdrave brownije: brez sladkorja, brez masla, brez sončničnega olja in izjemno hranljivi! So zdravi in okusni ter so izvrstna različica tradicionalnih čokoladnih brownijev!

image

1. Super beljakovinski browniji

Sestavine:

  • 6 banan
  • 220 g mandljevega ali arašidovega masla
  • 50 g kakava v prahu
  • 2 merici Shake'n'Shape
  • 160 g čokoladnih kapljic (po okusu)

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180 °C in si pripravite kvadratni ali pravokotni pekač za peko.
  2. Banane, kakav v prahu, beljakovinski Shake'n'Shape in mandljevo maslo zmešajte do gladke mase.
  3. Po okusu dodajte čokoladne kapljice.
  4. Zmes vlijte v pomaščen pekač in pecite približno 18-20 minut.
  5. Brownije postrezite še tople ali pa jih prej ohladite. Shranjujte v dobro zaprti posodi 3 do 4 dni, na hladnem in suhem mestu.

2. Veganski browniji s sladkim krompirjem

Sestavine:

  • 4 žice pireja iz sladkega krompirja (približno 225 g)
  • 160 g javorjevega sirupa
  • 120 g arašidovega (ali mandljevega) masla
  • 1 čajna žlička vanijije
  • 22 ml oljivnega olja
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 ščepec morske soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 60 g polnozrnate moke
  • 50 g orehov (po okusu)

Priprava:

  1. Sladki krompir olupite, narežite na 2-3 cm velike kocke in kuhajte do mehkega. Nato da vzemite iz vode in ga nekaj minut ohlajajte, nato pa pretlačite, dokler ne dobite gladke mase.
  2. Pretlačen sladki krompir dajte v večjo skledo in mu dodajte javorjev sirup, arašidovo maslo, vanilijev ekstrakt in olivno olje, ter dobro premešajte.
  3. Dodajte kakav v prahu, morsko sol in pecilni prašek.
  4. Nazadnje dodajte še polnozrnato moko in vse skupaj mešajte, dokler ne nastane gosto testo.
  5. Testo dajte na pekač, obložen s peki papirjem. esto lahko poljubno še okrasite z oreščki.
  6. Pecite približno 30 minut pri 176°C, oziroma dokler robovi brownijev ne izgledajo rahlo suhi.
  7. Ko je pečeno, vzemite iz pečice in pustite 30 minut do 1 uro, da se pecivo ohladi.
  8. Brownije lahko jeste še tople ali ohlajene. Shranite jih lahko do 3 dni v nepredušno zaprti posodi.

Slimmium nasvet: Uživajte ob sveže pečenih brownijih in v okusni kavi Slimmiccino. Ta zmanjša apetit, zato prav gotovo ne boste pojedli vsega na mizi, ob tem pa boste vseeno uživali v okusni kavi. Skupaj sta res božanskega okusa!

image

3. Zdravi browniji z jabolčnim pirejem

Sestavine:

  • 125 g polnozrnate moke
  • 5 žlic kakava v prahu
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • ¼ žličke morske soli
  • 4 žlice jabolčnega pireja
  • 2 žlici olivnega olja (ali stopljenega kokosovega olja)
  • 1 žlica javorjevega sirupa (ali medu)
  • 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka po izbiri
  • malo stevije (več kot jo boste dali, slajši bodo)
  • nekaj čokoladnih kapljic, koščki čokolade

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 175 °C.
  2. V večji skledi zmešajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo in sol.
  3. Dodajtemo jabolčni pire, olje, javorjev sirup, vanilijev sladkor, jajce, mleko in stevijo.
  4. Mešajte, dokler zmes ne postane gladka.
  5. Testo vlijte na pekač, obložen s peki papirjem.
  6. Okrasite s čokoladnimi kapljicami ali koščki čokolade (po okusu).
  7. Pecite 15-18 minut oziroma toliko časa, da je konica noža, ko jo izvlečete iz peciva, čista. Pazite, da ne pečete predolgo!
  8. Pustite, da se ohladi in dober tek!

Slimmium nasvet: Ali ste vedeli, da prehransko dopolnilo CarbBlock EXTREME kar za polovico zmanjša kalorije iz obrokov?! Zato si med prazniki le privoščite te super okusne brownije - brez slabe vesti. Zdaj v super ponudbi!

4. Zdravi browniji, ki se kar stopijo v ustih

Sestavine:

  • 125 g 70–80% čokolade (če boste uporabili mlečno čokolado, zmanjšajte količino sladkorja)
  • 50 g kokosovega olja, pri sobni temperaturi (vendar ne stopljenega)
  • 3 srednje velika jajca
  • 100–175 g kokosovega sladkorja (dodajte ga manj, če boste uporabili mlečno čokolado)
  • 90 g mletih mandljev ali polnozrnate moke
  • 30 g kakava v prahu
  • 1 ščepec soli
  • naribania temna čokolada (po okusu)

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180 °C.
  2. Temno čokolado in kokosovo olje razstopite v vodni kopeli.
  3. Jajca in kokosov sladkor blanširajte z metlico, dokler se zmes ne speni in potroji. Z električnim mešalnikom bo to trajalo približno 5–7 minut.
  4. Počasi dodajajte stopljeno čokolado in mešajte z nizko hitrostjo. Stepajte, dokler ne nastane homogena zmes.
  5. Mešanici jajc in čokolade postopoma dodajajte mlete mandlje, kakav v prahu in sol, in mešajte dokler ne nastane gladka pasta.
  6. Po okusu dodajte še koščke temne čokolade.
  7. Pecite 18–20 minut. Ali je pečeno, lahko preizkusite z nožem ali z zobotrebcem: če na nožu ostanejo vlažne drobtine, je to idealno za mehke brownije, če pa si želite še bolj kremastih brownijew, ki se bodo v ustih kar topili, pečico ugasnite nekaj minut prej.
  8. Brownije postrezite še tople ali ohlajene. Shranite jih lahko 3–4 dni v dobro v zaprti posodi, v hladnem in suhem prostoru.

Slimmium nasvet: Še danes si naročite Shake'n'Shape z okusom lešnika! Lahko vam služi kot odličen dodatek za izboljšanje okusa. Z visoko vsebnostjo beljakovin vas bo tudi veliko bolj nasitil, zaradi česar ne boste pojedli preveč. :)

Izbrani izdelki za vas

NADZOR APETITA
-55%
Akcijska cena 17,99 € Redna cena 39,99 €
Ogled izdelka