Do boljše telesne pripravljenosti s hojo vsak dan

Preverite, zakaj in kako bi morali hojo čisto vsak dan vključiti v svojo rutino in tako hitreje dosegati rezultate hujšanja.

Medtem ko postaja hoja kot način za zmanjšanje odvečnih kilogramov vse bolj priljubljena, še danes mnogi ne vedo, da je hoja še bolj učinkovita od teka, če želite shujšati.

Ali lahko sprehod resnično smatramo kot telesno vadbo?

Seveda lahko! Hoja velja za aktivnost z nizko do zmerno intenzivnostjo - odvisna je od tega, koliko truda vložite Ta oblika telesne aktivnsti je pravzaprav idealna za izgubo maščobe, saj človeško telo porabi večji odstotek maščobe, kadar ne doseže svoje maksimalne zmogljivosti.

10.000 korakov na dan, pokurite približno 3500 kcal na teden, kar je enako skoraj 250 g maščobe. popoln tempo za hujšanje.

10.000 korakov / dan = - 3.500 kcal / teden = - ½ kg maščobe / 2 tedna

Čemu dejansko ustreza 10.000 korakov?

Če želite natančno spremljati, koliko prehodite, je tehnologija na vaši strani.

Najboljši načini za sledenje svoji aktivnosti:

  • naprava za štetje korakov,
  • pametni telefoni,
  • pametna ura,
  • aplikacije za sledenje aktivnosti.

Hoja za povečanje vzdržjivosti in moči

Celosten program telesne dejavnosti običajno združuje oboje - vzdržljivost in trening za moč.

V tem primeru vam vajeza vzdržjivost pomagajo, da hodite dlje, vaje za moč pa vplivajo na hitrost vaših korakov in sposobnost hoje po zahtevnejšem terenu.

Skratka, najboljša kombinacija so hitri in dolgi sprehodi.

  1. Hiter sprehod: krajši sprehod, vendar s tempom, ki poveča srčni utrip do te mere, da bi bilo med aktivnostjo težko govoriti.
  2. Dolg sprehod: daljši, prijeten sprehod z manjšo intenzivnostjo.

Kako začeti?

Odvisno je od vas. Priporočamo, da naredite enostaven test: prehodite 10.000 korakov naenkrat.

Ni šlo?

Če ne zmorete narediti 10.000 korakov naenkrat (neglede na hitrost), se osredotočite najprej na vzdržljivost in počasi vsak dan povečujte število korakov. Če čutite preveč bolečin v mišicah ali kolenih, lahko vadbo 1 dan v tednu izpustite. Ko dosežete mejo 10.000 korakov, pojdite na naslednjo stopnjo.

Uspelo vam je narediti 10.000 korakov!

Ko lahko prehodite 10.000 korakov naenkrat, naj to postane vaša navada in začnite hoditi vsak dan: 10 minut počasi, 5 minut čim hitreje in nato končajte z zmerno hitrostjo. Ko gradite svojo vzdržljivost, dodajte te hitre intervale vsakih 10 minut - enega za drugim.

10.000 korakov je za vas mala malica

Ko je kljub 5-minutnim presledkom hitre hoje 10.000 korakov za vas naenkrat preveč enostavno, povečajte svoj cilj na 15.000 korakov na dan.

Začnite s poudarkom na vzdržljivosti in ko je ta cilj dosežen, vključite trening za moč s 5-minutno hitro hojo vsakih 10 minut zmerne hoje. Če imate možnost, poskusite narediti tudi nekaj minut hoje v hrib.

Kako povečati svoj napredek pri hujšanju

Če ste na misiji hujšanje, je hoja pomembna. Najboljše pa je, če sčasoma iz te prakse naredite rutino. Kako pa lahko svojemu telesu pomagate še učinkoviteje porabljati zalogo maščobe?

Za hitrejše rezultate pred hojo popijte napitek FatBurn EXTREME.

Vsebuje L-karnitin, topilec maščobe, ki najbolje deluje pri aktivnostih z nizko ali srednjo stopnjo zahtevnosti. Več ur kuri kar več maščobe, pri tem pa mišice pusti nedotaknjene. Zmanjša utrujenost in pospeši regeneracijo, najboljše od vsega pa je, da deluje tudi, ko vi počivate.

Je še kaj, česar bi si človek lahko potem želel?

S pomočjo napitka FatBurn EXTREME boste imeli več energije in motivacije za vadbo, kar bo še povečalo kurjenje maščobe. Uspeh je zagotovljen!

Izbrani izdelki za vas

TOPILEC MAŠČOBE
-67%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 74,97 €
Ogled izdelka