Je razlog za vaše kilograme hormonsko neravnovesje?

Ste se kdaj vprašali, zakaj se zdi, da se nadležni odvečni kilogrami zadržujejo le na določenem delu telesa? Čeprav tipični programi za hujšanje priporočajo zmanjšanje vnosa kalorij in več gibanja, je v resnici veliko več kot le vzdrževanje kaloričnega deficita! 

Hormoni močno vplivajo na vašo težo in porazdelitev maščobe, zato se lahko maščoba kopiči kljub dieti - če smo iskreni, lahko dieta celo poslabša vaš hormonski profil. 

To je pogostejša težava, kot si morda mislite. Razlog je v tem, da živimo v svetu, ki hormonom ni najboljši prijatelj. Naša telesa vsakodnevno trpijo - zaradi pesticidov, onesnaženega zraka in različnih kemikalij v izdelkih. Pred tem ne moremo pobegniti. Če se težko znebite odvečnih kilogramov, je čas, da se posvetite svojim hormonom. Sledite članku in se naučite, kako! 

Kako hormoni vplivajo na porazdelitev maščobe

Hormonsko neravnovesje je dokaj enostavno prepoznati. Hormoni so kemični glasniki, ki jih sproščajo žleze in krožijo po krvi do drugih delov telesa. Uravnavajo številne funkcije v telesu, vključno s prebavo, presnovo, razpoloženjem in maščobnimi celicami.

Nekateri hormoni spodbujajo trebušno maščobo, drugi pa kopičenje maščobe na bokih in stegnih. Glede na vašo morfologijo lahko določite vzrok za težave pri hujšanju. Svetujemo vam, da odpravite hormonsko neravnovesje, če želite optimizirati svojo prehrano in program vadbe.

Hruškast tip postave = estrogenska dominanca

Če se vam maščoba kopiči predvsem na bokih, stegnih in zadnjici, imate morda težave z estrogensko dominanco. Estrogen, znan kot ženski hormon, je odgovoren za reproduktivno zdravje, presnovo in razpoloženje. Vendar se maščobne celice najraje shranjujejo v predelu bokov in stegen.

Kadar je raven estrogena višja od običajne, lahko pride do očitnejšega povečanja telesne teže na teh predelih ali pa imate težave z izgubo maščobe.  

Kaj lahko storite?

Za zmanjšanje hruškaste oblike postave boste potrebovali več kot le spremembo življenjskega sloga, saj ima vaše telo težave z izločanjem odvečnega estrogena. Zato vam priporočamo Estrogen Slimming Support, edino trojno estrogensko razstrupljanje, ki pomaga odpraviti odvečni estrogen s: 

 • krepitvijo delovanja jeter,
 • podporo črevesju,
 • uravnavanjem ravni estrogena.

Postava v obliki jabolka

Imate težave z izgubo maščobe na trebuhu? To vrsto kopičenja maščobe uravnavata dva hormona. Zato je pomembno vedeti, v katero kategorijo spadate. To bi moralo biti enostavno, saj je eden od njih povezan z vašo fazo (peri)menopavze.

= Menopavza

Med menopavzo - in celo veliko pred njo, v perimenopavzi - raven estrogena začne padati. Zaradi padca ravni estrogena se maščoba z bokov in stegen premakne na trebuh, zaradi česar začenjamo pridobivati postavo v obliki jabolka. 

Prav tako lahko pride do zmanjšanja puste telesne mase, kar spodbuja povečanje telesne teže in nezmožnost hujšanja.

Kaj lahko storite?

To je naraven proces v življenju ženske, vendar lahko še vedno uživate v udobni in samozavestni (peri)menopavzi. MenoPause Slimming Support vam nudi olajšanje v času upadanja estrogena, hkrati pa ...: 

 • spodbuja hujšanje pri tipu postave v obliki jabolka,
 • podpira uravnavanje telesne teže,
 • spodbuja prebavo.

= Kortizol

Če niste v (peri)menopavzi, je lahko razlog za ta trebuh stres. Ko ste pod fizičnim ali psihičnim pritiskom, se sprošča kortizol - stresni hormon. Da bi telo pripravili na odziv na stresno situacijo, kortizol spodbuja takojšnjo porabo glukoze, namesto da bi jo shranil, kar povzroči dvig ravni krvnega sladkorja. 

Dolgotrajen stres lahko povzroči nenehno zviševanje ravni kortizola in krvnega sladkorja, kar vodi v povečanje obsega trebuha, česar ne boste mogli odpraviti, dokler se ne ... sprostite. 

Kaj lahko storite?

Hitreje izgubite trebušno maščobo z obvladovanjem stresa in visoke ravni krvnega sladkorja z izdelkom Cortisol & Glucose Slimming Support in njenim delovanjem 4 v 1, ki: 

 • spodbuja sposobnost telesa, da porablja nakopičene maščobe,
 • spodbuja izgubo telesne teže,
 • spodbuja čustveno stabilnost in spanje,
 • izboljša splošno počutje.

Pravokoten tip postave = neravnovesje ščitničnih hormonov

Suha koža, pomanjkanje energije in koncentracije ter kopičenje maščob po telesu so zanesljivi znaki upočasnjenega delovanja ščitnice. Ščitnica je žleza v obliki metulja, ki proizvaja ščitnične hormone. 

Ščitnični hormoni so odgovorni za hitrost presnove v telesu. Kadar ščitnica ne proizvaja dovolj ščitničnih hormonov, se presnova upočasni in maščoba se kopiči povsod, posledica pa je postava v obliki pravokotnika!

Kaj lahko storite?

Uravnovesite ščitnične hormone in spodbudite presnovo! Ponujamo vam Thyroid Slimming Support, inovativno formulo, ki izboljša simptome upočasnjene ščitnice: 

 • uravnava ščitnične hormone in njihovo proizvodnjo,
 • spodbuja hujšanje pri pravokotnem tipu postave,
 • spodbuja zdravje las in kože,
 • spodbuja energijo in izboljša koncentracijo.

Izbrani izdelki za vas