Se imamo dovolj radi, da smo pripravljeni izgubiti telesno težo?

Za težave s težo poglavitni razlogi pogosto nimajo nobene povezave z lakoto. Preverite, ali to vpliva na vas.

Vam to zveni znano?

Vse bo v redu.

Že nekaj dni se držite nove diete, danes pa boste mogoče celo telovadili ali šli na sprehod.

Razmišljate o tem, kaj bo za večerjo, in kako naj bo ta zdrava. Enkrat med tem in prihodom domov pa postanete razdraženi …

Še vedno vse v redu, ampak pojavi se močna želja po hrani

Kar naenkrat se krompirček sliši kot čudovita ideja!

Na poti domov bi se lahko lahko ustavili in si ga privoščili, mogoče celo v kombinaciji z burgerjem …

Lakota se veča in v želodcu vam že kruli. Mogoče ste celo bolj lačni, kot ste mislili. Mogoče POTREBUJETE burger in krompirček.

Zdaj ste RES obupani …

Kajne?

Ne, pogosto to ni lakota

Številne raziskave so pokazale, da veliko ljudi, ki ima težave s prekomerno težo, je zaradi psiholoških razlogov, ne pa lakote.

Pravo lakoto občutimo, ko je naš želodec prazen in možganom sporoči, da telo potrebuje hrano.

Znaki prave lakote:

 • Kruljenje v želodcu
 • Občutek lakote raste
 • Pojedli bi lahko karkoli (nimamo želje po določeni hrani)
 • Kozarec vode ali jabolko ne pomagata prav za dolgo

Zavajajoč občutek lakote se lahko pojavi zaradi številnih razlogov …

Pogosti čustveni sprožilci:

 • Dolgčas
 • Občutek tesnobe, stres
 • Občutek osamljenosti

Pogosti sprožilci, ki tudi niso prava lakota:

 • Čustvena izčrpanost
 • Neprespanost

Zakaj si pravzaprav želite hrane

V situacijah, ko prava lakota ni vir želje po hrani, si pogosto želimo nezdrave hrane, ki zaustavlja proces hujšanja. Za to pa obstaja dober razlog:

Hrana vpliva na naše počutje in določena makrohranila ali okusi lahko zbudijo najmočnejše senzorje za užitek v naših možganih.

Hitra hrana ali hrana z veliko kalorijami, polna maščob in ogljikovih hidratov, sladkorja in soli, je nekaj česar si želimo, saj zadovolji in sprošča možgane.

Zaradi tortice se lahko dejansko počutimo boljše, kot pri dobrem objemu. Težava pri tem je, da včasih res potrebujemo le objem.

Z ljubeznijo do sebe do uspešne izgube teže

Zdaj ko veste, da si vaši možgani želijo le sprostitve, lahko najdete zadovoljstvo in sprostitev brez vzpodbude s hitro hrani, ki hkrati povzroča odvisnost.

Začnite eksperimentirati – kako se sprostiti, ko se vas loti čustvena lakota:

 • Poslušajte svoje telo. Pomislite na pravi razlog za svoj nemir.
 • Dovolite si čas. Počakajte 5 do 10 minut in si privoščite kozarec vode. Še vedno lahko jeste, če boste še vedno lačni.
 • Fizična sprostitev krepi psihično sprostitev. Pojdite na sprehod ali pa poskusite sledeče: na mestu tecite 30 sekund, nato se uležite na tla. Ponovite petkrat. Sliši se čudno, vendar gre za zelo učinkovito metodo za sprostitev mišic.
 • Če ste pojedli pol pice in ugotovili, da vam tega ne bi bilo treba, si lahko dovolite prenehati jesti, in preostanek pojeste kasneje.
 • Ne bodite prestrogi. Ne glede na to, koliko ste pojedli, se ne sekirajte preveč. To lahko vodi v zahrbten krog čustvenega prehranjevanja.

Kaj sledi? Osredotočite se na svoje dobro počutje

 • Spanje. Kadar ne spimo dovolj, si pogosto želimo (in jemo) bolj kalorično hrano. Številne raziskave so pokazale, da slabo spanje vodi v pridobivanje teže.
 • Vsak dan jejte pravo hrano. Ne potrebujete ekstremnih diet, ampak 25 gramov vlaknin na dan – iz fižola, stročnic, sadja in zelenjave, zdravih maščob iz semen, oreščkov in rib, in dovolj pustih beljakovin iz rastlinskih ali živalskih virov.
 • Gibanje. Vse šteje: hoja, čiščenje, telovadba pred televizijo, igranje s psom … Ni važno, kaj počnete, treba je le biti aktiven vsaj 30 minut dnevno …
 • 15 minut sonca vsak dan. Ne potrebujemo ga veliko, potrebujemo pa ga vsak dan. Izpostavljenost soncu je pomembna za nastajanje vitaminaD.

In potem: Ne mislite slabo o sebi

Pri človeških možganih je čudovito to, da delujejo kot mišica, in jih lahko trenirate.

Povezave v naših možganih delujejo kot ceste. Na nekaterih je gneča in izgledajo kot avtoceste, nekatere pa so prazne in izgledajo bolj kot stezice v gozdu. Promet pa lahko spremenite!

Stalne spremembe v mišljenju (stališče), ki se večkrat ponavljajo, bodo okrepile povezavo v možganih, in takoj bo postala bolj pogosta!

Česa si želite slišati vsak dan?

Si to poveste sami?

Pisanje dnevnika predstavlja enega najboljših načinov, kako lahko poslušamo sebe, in dnevnik hvaležnosti predstavlja odličen korak na poti do ljubezni do samega sebe.

Za konec: Izgubite nekaj kilogramov za motivacijo

Kadar je izguba teže zaželjena, že majhna sprememba lahko pomeni zadovoljstvo in motivacijo. Gre za popoln sunek pozitivnih misli in ljubezni do sebe.

Topilci maščob so v pomoč vsem, ki so obtičali na višji teži dlje časa. FatBurn 2000 Shots izboljša  presnovo, pospeši kurjenje maščobe in zmanjša apetit.

Topilci maščob so še bolj učinkoviti, če jih vzamete pred kakršnokoli fizično aktivnostjo – četudi gre le za sprehod!

 • Poskrbijo za dovolj energije
 • Vsako aktivnost olajšajo in naredijo bolj prijetno
 • Pospešijo kurjenje maščobe – hitro in za dlje časa

Če iščete znanstveno dokazano visokokakovostno rešitev z naravnimi sestavinami, ste jo ravnokar našli.

Učinkoviti topilec maščobe FatBurn 2000 Shots ne vsebuje GSO, je veganski, je brez glutena in laktoze.