Kaj jesti, da ponoči ne boste odpirali hladilnika?

Ne skrbite, to se dogaja vsem. Ne smemo pa pozabiti, da ima hrana tik pred spanjem številne negativne učinke - slabo vpliva na našo telesno težo, škoduje jetrom, vranici in celo zobem. 

image

Da se razumemo, vse kar vam priporočamo je to, da ne jeste vsaj 2 uri pred spanjem. Če pa se hrani res ne morete upreti, ali če prej niste imeli časa jesti, pa smo vam pripravili seznam živil, ki bodo vašemu telesu povzročila najmanj škode.

Mlečni izdelki

Verjetno že veste, da kozarec toplega mleka pred spanjem pripomore k boljšemu spancu. Ali veste zakaj? Ne samo mleko, tudi drugi mlečni izdelki vsebujejo aminokislino triptofan. Ko je enkrat v telesu se spremeni v serotonin, snov, ki je ključnega pomena za uravnavanje spanja.

Še boljša izbira od mleka pa je kefir. Zakaj? Ker vsebuje manj kalorij, maščob in sladkorjev in ima več blagodejnih učinkov na zdravje, kakor mleko ali jogurt.

Puranje prsi

Puranje prsi so odličen vir beljakovin visoke prehranske kakovosti, hkrati pa imajo nizko vsebnost maščob in so lahko prebavljive. Dodatna možnost so lahko tudi piščančje prsi.

Vendar imajo puranje prsi veliko manj maščobe kot piščančje.

Ampak pozor! Da živilo ohranimo zdravo, z nizko vsebnostjo kalorij in lahko prebavljivo, ga ne smemo ocvreti!

Kremna bučna ali brokolijeva juha

Vsebuje veliko hranilnih snovi - tako mineralov kot vlaknin - zato nas nasiti in okrepi.

Ribe

So lahko prebavljive in vsebujejo malo kalorij. Poleg tega so zelo koristne za naše splošno zdravje.

Tako kot za puranje prsi tudi za ribe velja, da jih ne smemo cvreti!

Jajca

Jajca so bogat vir beljakovin, hitro potešijo apetit in so lahko prebavljiva.

Avokado

Če ste vegani in ne jeste jajc, ali pa samo za spremembo, je avokado dobra alternativa. Čeprav drži, da ta sadež, ki ima številne koristine lastnosti, vsebuje precej kalorij (160 kcal na 100 g), po drugi strani za 40 % zmanjša željo, da bi v naslednjih 3 urah nekaj prigriznili.** Zaradi te lastnosti je avokado dober zaveznik, ki vam preprečuje, da bi vsake toliko časa pogledali v hladilnik.

Poleg tega ima tudi pomirjujoč učinek, zato pripomore k boljšemu spancu.

Upamo, da smo vam pomagali! Če imate še kakšne ideje ali predloge za živila ali jedi, primerne za uživanje pred spanjem, jih delite z nami na naši Facebook strani.

Za dodatno pomoč proti nočnemu prenajedanju, za obvladovanje apetita, boljši spanec in hujšanje, preizkusite naš NOVI in EKSTREMNO učinkovit NightBurn EXTREME.

** Vir: El País, https://elpais.com/elpais/2016/02/03/buenavida/1454495608_382951.html

Izbrani izdelki za vas