Kako to zimo okrepiti svoj imunski sistem

Ali ne bi bilo lepo, če bi jesen letos trajala nekoliko dlje? Seveda ima zima svoje čare, vendar pa obenem predstavlja tudi najtežji del leta za naš imunski sistem, na kar se moramo ustrezno pripraviti.  

image

Vsakršna krepitev našega zdravja in imunskega sistema je nujna (v trenutni situaciji s COVID-19 pa še toliko bolj!). Ker je to veliko lažje reči kot narediti, zakaj si ne bi pomagali z našimi praktičnimi nasveti in se oborožili z izdelki, ki vam bodo v prihodnjih mesecih zagotovil vso potrebno podporo.

1. Jejte zdravo, naj bo vaša prehrana uravnotežena

Pazite na svojo prehrano in na svoj krožnik dodajte sadje, zelenjavo, polnozrnata žita, mleko in mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob, pusto meso, ribe, fižol, jajca in oreščke. Izogibajte se hrani z dodanimi sladkorji, soljo in nezdravimi maščobami in bodite pozorni na vnos kalorij. To so osnove, ki jih poznamo vsi!

2. Redno se gibajte

Vsak teden poskušajte vsaj 150 minut nameniti zmerni aerobni aktivnosti. Ti dosegljivi cilj bodo naredili čudeže za vaše telo in duha, zato začnite že danes! Vsaka telesna aktivnost je dobra aktivnost:

- če lahko, pojdite na daljši sprehod v naravo,

- izkoristite našo brezplačno spletno telovadnico,

- če imate psa, ga vsak dan peljite na spehod,

- odločite se za stopnice (namesto da uporabite dvigalo),

- dvigajte uteži in preživite manj časa leže na kavču.

3. Poskrbite za dovolj spanja

Vaše telo in duh s spanjem okrevata, zato si vsako noč zagotovite približno 7-8 ur kakovostnega spanca. Tako boste svoje možgane ohranili dobri formi. Vaše počutje je namreč v marsičem odraz vašega spanja.

4. Za močan imunski sistem vzemite vitamin D

Nezadosten vnos vitamina D je pogost pojav, najverjetneje pa posledice tega doživljate tudi sami. Če se počutite utrujeni, imate bolečine v kosteh in mišicah, vas muči občutek tesnobe in se pogosto prehladite, bi bilo uživanje vitamina D v obliki prehranskega dopolnila dobra ideja.

Na žalost ga samo s soncem in hrano ne dobimo dovolj. Če v svojo prehrano še niste dodali Slimmium Vitamin D3, je zdaj pravi čas, da to storite.

5. Razstrupite svoje telo

Jetra predstavljajo našo prvo obrambno linijo pred toksini, ampak ta ne morejo opravljati svojega dela, če so preobremenjena. Se vam kaj od tega sliši znano: povečanje telesne teže, nabiranje maščobe zlasti okoli trebuha, padec energije po obrokih, težave s prebavo, kožo in lasmi? Se nam je zdelo.

Na pomoč prihaja Quick Detox z najmočnejšim ekstraktom pegastega badlja na trgu s kar 10-krat večjo biorazpoložljivostjo v primerjavi z navadnimi izvlečki pegastega badlja. Zagotavlja torej učinkovito zaščito vaših celic pred toksini.

6. Okrepite imunski sistem z jabolčnim kisom, kurkumo in ingverjem

Znano je, da je kombinacija jabolčnega kisa, kurkume in ingverja učinkovita za za močan imunski sistem, saj ki deluje protivnetno, antioksidativno in razstruplja telo.

Za preprostejše uživanje smo te tri močne sestavine, skupaj s kromom in belim poprom za boljšo absorpcijo, povezali v kapsulah CiderCleanse EXTREME. Pomagale vam bodo stabilizirati krvni sladkor, s tem pa preprečiti shranjevanje maščob in pospeši hujšanje, zlasti v predelu pasu.