Kako ostati motivirani za vadbo doma?

Povsod lahko slišite in berete to ... 'tako enostavno je telovaditi doma!' Kaj pa, če ste takšen tip človeka, ki za motivacijo potrebuje druge ljudi? Fitnesi in telovadnice so polni energije, ljudi in pozitivnega vzdušja. Kako lahko nekaj takega ustvarite doma?

Če vse to velja tudi za vas, bodo ti zanimivi nasveti kot nalašč. Na motivacijo morate preprosto začeti gledati z druge perspektive. Ponavadi se nam zdi, da dejanje sledi motivaciji. Zdaj pa moramo ta koncept obrniti na glavo. Najprej dejanje, motivacija pa bo prišla kasneje. Kako to narediti?

Oblikujte pozitivno navado

Vsakdo ima svojo najljubšo dejavnost. Tudi najmanjše navade, kot so jutranje pitje kave, branje časopisa na balkonu ali gledanje televizije. Vse, kar morate storiti, je, da najdete svojo najljubšo dejavnost, v njej uživate, nato pa naj ji sledi vadba. Morda lahko obe aktivnosti počnete celo hkrati! Pomembno je, da obe dejavnosti skupaj postaneta ena, sestavljena navada.

Tako se bo vaša navada začela z nečim, kar vam je pri srcu, nato pa nadaljevala z drugim delom, ki vam je malo manj pri srcu. Na začetku ne bodite preveč strogi do sebe, šteje prav vsak napredek! Nikakor ne smete pretiravati. Osnovno pravilo je, da najprej poskrbite za najljubšo aktivnost, ki se nato prevesi v vadbo. Motivacija bo od tu naprej samo močnejša, dan za dnem!

Nekaj idej za najljubšo aktivnost:

1. Poiščite svoj najljubši prostor

Ali veliko časa preživite v garaži ali na vrtu? Imate domačo pisarno, kjer v prostem času igrate računalniške igre? Pojdite v ta prostor in naredite načrt: takoj, ko končam s svojo najljubšo dejavnostjo, nadaljujem z vadbo!

2. Poslušajte najljubšo glasbo

Najbolj primerna izbira je pozitivna in energična glasba, nekaj kar vas bo sprostilo in razveselilo. In seveda, ne pozabite na načrt: še tole pesem poslušam do konca, potem pa začnem ...

3. Jejte svoje najljubše sadje

Sadje je sladko in okusno - izbira je velika in zagotovo imate kakšno, ki vam je najljubše (morda jabolka, kivi, banane, grenivka, borovnice ...). Poskrbite za zalogo svojega najljubšega sadja in si pred načrtovano vadbo privoščite sadno malico. Tako kot pri prejšnjih dveh nasvetih - ne pozabite na svoj načrt.

4. Pred vadbo uporabite prehransko dopolnilo

Včasih nam motivacijo da samo stvar, v katero smo nekaj vložili. Ko kupite prehransko dopolnilo, ki nudi dodatno podporo vaši vadbi, želite svojo naložbo seveda kar najbolj izkoristiti. Če je to prehransko dopolnilo v obliki kapsule ali praška, ga lahko dodate ali spremenite v okusnopijačo. Tako si lahko privoščite okusen napitek in hkrati izboljšate rezultate svojega treninga!

Ponovno je načrt tak - takoj, ko spijem svoj napitek, se lotim vadbe in učinki treninga bodo še boljši! Dve muhi na en mah!. To je naš nedvomni zmagovalec!

Preizkusite naš 15-dnevni paket Hitra definicija, ki vam bo pomagal, da kar najbolje izkoristite svojo vadbo in dosežete hitre rezultate.