Napake, ki upočasnijo presnovo

Ko poskušate shujšati, vam lahko počasna prebava prekriža vse načrte. Možen razlog, da se ne morete znebiti odvečnih kilogramov, je lahko vaš življenjski slog. Izpostavljamo 6 napak, ki lahko upočasnijo vašo presnovo.

1. Porabite premalo kalorij

Čeprav je pri hujšanju še kako pomembno, da zaužijemo manj kalorij, kot jih porabimo, jih nikakor ne smemo zaužiti premalo. Če vnos kalorij močno zmanjšamo, telo zazna krizno stanje. Zato začne stradati, zniža kurjenje kalorij in shranjuje energijo v obliki maščobe. Tudi če je vnos kalorij zmerno zmanjšan, lahko to upočasni presnovo.

2. Zaužijte veliko beljakovin

Za doseganje in ohranitev zdrave teže, je izjemno pomembno, da zaužijete dovolj beljakovin. Beljakovine pomagajo ohranjati občutek sitosti, poleg tega pa lahko večji vnos beljakovin tudi znatno pospeši kurjenje kalorij.

Študije kažejo, da vnos beljakovin kratek čas pospeši presnovo za približno 20-30 %, v primerjavi z ogljikovimi hidrati, ki jo pospešijo samo za 5-10 %, maščobe pa za 3 %.

Čeprav se hitrost prebave med hujšanjem neizogibno upočasni in se ob ohranjanju teže še naprej upočasnjuje, je dokazano, da lahko večji vnos beljakovin ta učinek zmanjša na minimum.

3. Imate pretežno sedeč življenjski stil

Če večino dneva presedite, lahko to privede do občutnega zmanjšanja števila kalorij, ki jih vsak dan pokurite. Mnogi so ves dan primorani sedeti v službi, kar lahko negativno vpliva na hitrost prebave kot tudi splošno zdravje.

Športne aktivnosti ali redni obiski telovadnice oz. fitnesa lahko seveda močno povečajo število kalorij, ki jih pokurite. Poleg tega pa vam pri kurjenju kalorij lahko pomagajo tudi osnovne fizične aktivnosti, kot so čiščenje stanovanja ali hoja po stopnicah.

4. Ne spite dovolj

Spanje ima za zdravje bistven pomen. Če spite dnevno manj ur, kot vaše telo potrebuje, se lahko pojavijo težave s srcem, poviša se lahko sladkor v krvi, poleg tega pa se lahko pojavi tudi neprijeten občutek tesnobe. Študije kažejo, da nezadostno spanje lahko zniža hitrost presnove in tudi poveča verjetnost pridobivanja kilogramov.

Ena od raziskav je pokazala, da so zdravi odrasli, ki so spali samo po 4 ure 5 noči zapored, v povprečju zabeležili 2,6% upočasnitev prebave v mirovanju. Hitrost njihove prebave se je po 12 urah neprekinjenega spanca vrnila v normalno stanje.

Vse se še poslabša, če spite podnevi namesto ponoči. Ta vzorec spanja moti cirkadiane ritme telesa.

5. Pijete veliko sladkih pijač

Sladkane pijače negativno vplivajo na naše zdravje. Pogosto uživanje takšnih pijač je tesno povezano z različnimi težavami, kot sta povišan krvni sladkor in prekomerna telesna teža. Poleg tega pa lahko pogosto uživanje sladkanih pijač tudi upočasni vaš metabolizem.

Številne negativne učinke lahko pripišemo fruktozi. Kristalni sladkor vsebuje 50 % fruktoze, visoko fruktozni koruzni sirup vsebuje 55 % fruktoze. Raziskave kažejo, da prekomerno uživanje fruktoze, spodbuja povečano skladiščenje maščob v jetrih in trebuhu.

6. Ne uporabljate prehranskih dopolnil za pospešitev prebave

Če ste na dieti (ki temelji na nizkem vnosu kalorij), se bo metabolizem upočasnil. To je naravni odziv organov na pomanjkanje hrane. Zaradi tega je postopek hujšanja izredno počasen ali pa se sploh ne začne. AdipoBurn EXTREME skrbi za to, da vaš metabolizem deluje kar najintenzivneje!

Z AdipoBurn do ravnega trebuha in pospešene prebave

S samo 1 kapsulo AdipoBurn EXTREME na dan boste pospešili presnovo, pokurili trdovratne maščobe in tako končno oblikovali telo svojih sanj!

  • Pomaga zmanjšati obseg pasu in obseg bokov
  • Pomaga zmanjšati maščobo na trebuhu
  • Pospeši kurjenje maščob
  • Prepreči jo-jo učinek

Izbrani izdelki za vas

DETOKS / TOPILEC TREBUŠNE MAŠČOBE
-52%
Akcijska cena 22,99 € Redna cena 47,99 €
Ogled izdelka
30-DNEVNI PAKET
-63%
Akcijska cena 26,99 € Redna cena 71,99 €
Ogled izdelka