Oh, spet ta napihnjenost! 5 najpogostejših napak in kako se jim izogniti

Vam je poznan tisti neprijeten občutek napetosti v trebuhu, ko se počutite kot balon?

Čeprav je to za mnoge od nas pogosta težava, to ne pomeni, da je ne moremo preprečiti. V tem članku smo za vas povzeli nekaj najpogostejših napak, ki jih je dobro odpraviti, če se želimo izogniti napihnjenosti in otekanju.

Zakaj je napihnjenost pogost pojav?

Oteklost in napihnjenost nista nič drugega kot odvečna voda in toksini, ki se zadržujejo v telesu. Še posebno, ko nam je vroče se naše žile širijo, voda pa se nabira v telesu. Žile ne ustvarijo dovolj pritiska, da bi »potisnile« tekočino proti sredini telesa in proti organom, da bi se ta pravilno razporedila in ustvarila ravnovesje v telesu.

Napihnjenost, poleg zadrževanja odvečne vode, lahko povzroči tudi prebavne težave, ko telo proizvede preveč plinov ali prebavne mišice ne delujejo pravilno. To stanje pa se lahko še poslabša, še posebej, če nevede delate teh 5 napak!

1. Ne pijete dovolj vode

Pijte, pijte in še enkrat pijte! S tem boste spodbudili delovanje ledvic in izločanje urina. Vaš dan se mora začeti s kozarcem tekočine. Seveda ne mislimo na Coca Colo ali druge sladke pijače. Pijte veliko vode ali zeleni čaj.

Obstaja tudi nekaj sestavin, ki odlično odpravijo napihnjenost in oteklost: janež, regrat, koromač, breza itd. Nekatere izmed teh sestavin najdeš tudi med sestavinami v dnevnem in nočnem čaju, ki  učinkovito delujeta proti napihnjenosti in pomagata do ravnega trebuha.

2. Uživate preveč slane hrane

Zmanjšajte vnos soli, saj spodbuja zadrževanje odvečne vode v telesu. Naš dnevni vnos bi moral biti 3–5 g, vendar pogosto zaužijemo približno 11 g.

V telo ni težko vnesti preveč soli, saj jo najdemo v skoraj vseh živilih, tudi tam, kjer je ne bi niti najmanj pričakovali. Živila, ki vsebujejo veliko soli, so: sir, oreščki, narezki, različni prigrizki in podobno. Zato jih poskusite omejiti.

3. Premalo se gibate

Poskrbite za več gibanja. Vadba poveča izločanje soli in tekočin iz telesa. Če veliko sedimo, se poveča tudi napihnjenost. Ponoči lahko poskusite pod noge postaviti blazino, saj boste na ta način dodatno spodbudili pretok tekočin v telesu.

4. Jeste premalo sadja in zelenjave

Jejte čim več sezonskega sadja in zelenjave. Živila, ki vsebujejo do 90 % vode, bi morala vsekakor najti mesto na našem dnevnem meniju. To so na primer lubenica, paradižnik, kumare, jagode… Izberite hrano z manj maščobe in z visoko vsebnostjo beljakovin, na primer ribe.

5. Ne poznate še izdelka WaterOut EXTREME

Če se vam v telesu nabira odvečna voda in vidite, da imate otekle noge in obraz, poskusite naš WaterOut EXTREME. Gre za 100% naravni napitek za drenažo telesa, ki bo spodbudil vaš limfni sistem in že čez nekaj dni boste opazili razliko!

Zmanjša napihnjenost in otekanje do 60 %*, za skoraj tretjino izboljša izločanje odvečne tekočine, ponastavi limfni sistem in jetra, hkrati pa zažene proces hujšanja!

*Rezultati se lahko pri posameznikih razlikujejo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Izbrani izdelki za vas

ČAJ ZA RAZSTRUPLJANJE
-81%
Akcijska cena 2,99 € Redna cena 15,99 €
Ogled izdelka