Manj karnitina je v telesu, hitreje se kopiči maščoba

Manj je več. Ta dobro znana fraza v primeru aminokisline L-karnitin ne velja in ne zveni dobro: manj kot je L-karnitina v telesu, bolj se kopičijo maščobe. Zakaj? Ker se brez njega maščobe ne morejo pokuriti. Če zaužijemo malo mesa ali je naša prehrana preveč nezdrava, telesu primankuje tudi gradnikov, ki so nujni, da lahko L-karnitin proizvede samo.

Uradno je pomanjkanje L-karnitina redko, neuradno pa ni povsem tako: če pomislimo, katere vse sestavine so potrebne, da ga telo proizvede samo, se zdi pomanjkanje karnitina precej bolj razširjeno. Telo namreč nujno potrebuje aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dobi le z raznovrstno in uravnoteženo prehrano: esencialni aminokislini lizin in metionin, vitamineB3, B6 in C ter železo.

75 % karnitina telo dobi s hrano – če redno uživamo meso, 25 % pa ga proizvedejo predvsem jetra in ledvice – če delajo, kot je treba. No, za dober izkoristek iz mesa, pa morajo dobro delovati črevesje in jetra.

Večino karnitina dobimo iz hrane, večina Slovencev pa nima optimalne prehrane

Če upoštevamo uradne podatke, da se več kot polovica Slovencev prehranjuje nezdravo, več kot 25 % pa jih ima zamaščena jetra (kar pomeni, da jetra ne delajo optimalno), lahko sklepamo, da se večina med nami ne more ravno pohvaliti z visoko ravnijo L-karnitina v telesu.

L-karnitin je nujen za kurjenje maščobe, saj prenaša večino zaužitih maščob v celične tovarne energije (mitohondrije) na kurjenje, kjer se te spremenijo v energijo. Brez L-karnitina ni kurjenja maščob! Pomanjkanje L-karnitina zato pomeni tudi pomanjkanje energije in kopičenje odvečne maščobe.

In mimogrede, tudi diete, kot sta visoko maščobna in visoko beljakovinska, lahko privedejo do pomanjkanja, saj telo potrebuje več L-karnitina, ker energijo črpa ravno iz maščob. Zato se lahko znajdemo v paradoksalnem položaju, ko se nam zdi, da bi morali kuriti več maščob, ker pač ne jemo ogljikovih hidratov (sladkorjev, škroba in podobno), maščoba pa še vedno vztraja na telesu.

Izkoristite moč L-karnitina za kurjenje maščob

V svetu športne prehrane je L-karnitin predvsem zaradi povečanja vzdržljivosti in izboljšanja regeneracije po vadbi dobro poznan dodatek. V součinkovanju s sestavinami, ki povečajo termogenezo, pa je super pomoč pri oblikovanju postave. Raziskave so potrdile, da lahko v kombinaciji z yerba mate čajem, gvarano in ekstraktom papaje več ur kuri kar 24 %* več maščobe.

Izdelek s tako zmagovalno mešanico je FatBurn XXL. Poleg tega vsebuje še vitamin B3, brez katerega hrane ne bi nikoli mogli pretvoriti v uporabno obliko – energijo, zato tudi dviguje raven energije, preprečuje utrujenost in poveča vzdržljivost.

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani. Naši izdelki niso namenjeni preprečevanju ali zdravljenju katerekoli bolezni ali resnih obolenj.

Izbrani izdelki za vas

TOPILEC MAŠČOBE
-50%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 49,98 €
Ogled izdelka
15-DNEVNI PAKET
-48%
Akcijska cena 23,99 € Redna cena 45,99 €
Ogled izdelka