Zakaj je pospešeno odvajanje vode najlažji način hujšanja?

Že nekaj časa telovadite, na kilogramih pa se nič ne pozna? Se vsakič, ko stopite na tehtnico, počutite napihnjeni? Verjetno je to zato, ker vaše telo zadržuje veliko vode. Odvečna voda v vašem telesu, ki preprečuje izgubo kilogramov, in rezultate, ki ste si jih vedno želeli, se imenuje 'vodna teža'.

Kaj pravzaprav je 'vodna teža'?

Voda predstavlja 60 % vaše telesne teže in je ena prvih stvari, ki jo pri hujšanju izgubite. O vodni teži govorimo takrat, ko se v vaših tkivih nabira tekočina, zaradi česar lahko nabreknejo. Nakopičena voda se običajno shranjuje po celem telesu, v tkivih, med krvnimi žilami, zadržuje se v prstih na rokah in nogah in celotnem spodnjem delu nog.

Kako veste, ali vaše telo zadržuje veliko vode? Eden glavnih simptomov zastajanja vode je nenehen občutek napihnjenosti in zatečenosti. Na splošno velja, da vaše telo zadržuje veliko vode, če:

 • ne morete shujšati, ne glede na to, kako zelo se trudite,
 • se počutite napihnjeni in zatečeni,
 • vaš obraz je videti zabuhel.

Kaj povzroča zastajanje vode?

Dehidracija: če ne pijete dovolj, se poruši razmerje med soljo in vodo v telesu, vaše telo pa bo zadržalo dodatno tekočino, dokler se ne vzpostavi ravnovesje.

Sol in ogljikovi hidrati: običajno je razlog za zadrževanje vode preveč soli v vaši prehrani. Natrij se veže z vodo in jo zadržuje v telesu. Ogljikovi hidrati lahko vplivajo tudi na zadrževanje tekočine.

Menstruacija: pred menstruacijo telo zadržuje vodo zaradi nihanja hormonov. Zadrževanje tekočine med menstruacijo lahko povzroči, da prsi postanejo mehkejše, nekatere ženske pa občutijo močno napihnjenost.

Sedeče delo: dolgotrajno sedenje v pisarni, lahko povzroči zadrževanje tekočine.

Stres: ko ste pod stresom, telo proizvaja stresni hormon, imenovan kortizol. Kortizol sodeluje pri ohranjanju normalne ravni krvnega sladkorja, uravnavanju presnove in zmanjšuje vnetja.

Težave s ščitnico: zlasti ljudje, ki se spopadajo z nizkim nivojem ščitničnega hormona (hipotiroidizem), lahko občutijo zastajanje vode zlasti v obliki oteklin okoli oči.

Ste vedeli, da je odpravljanje odvečne telesne tekočine najlažji način za hujšanje?

Vodno težo je enostavno izgubiti. Če porabite več energije, kot jo pridobite s hrano in pijačo, bodo prvi kilogrami, ki jih boste izgubili prav vodna teža. Zaloge glikogena se porabijo že v prvih dneh diete, zato boste na začetku izgubili veliko kilogramov. Izguba vode lahko pomeni tudi zmanjšanje obsega.

Da preprečite zadrževanje tekočine in izgubite tistih nekaj odvečnih kilogramov, ki vas ločijo od popolnega telesa, sledite naslednjim korakom:

 • izogibajte se preslani hrani,
 • pijte več vode,
 • omejite čaj, kavo in alkohol, ki povzročajo dehidriracijo,
 • redno telovadite: telesna aktivnost je ključna za izgubo vodne teže,
 • jejte živila, ki vsebujejo veliko vode,
 • za popolnoma naraven način izgube teže vode poskusite z rastlinskimi izvlečki.

Ali je mogoče izgubiti vodno težo na naraven način?

Se mučite z vodno težo in je nikakor ne morete izgubiti, ne glede na to, kako zelo se trudite? Vseeno pa si jo želite na popolnoma naraven način izgubiti? Poskusite z rastlinskimi ekstrakti, ki so zelo učinkoviti in popolnoma varni za uporabo. Rastlinski izvlečki, ki pomagajo pri pospešenem odvajanju vode, so ekstrakt smokvove opuncije, ekstrakt korenine tetivike, artičoke, javanskega čaja, grozdja, peteršilja in hibiskusa.

 • smokvova opuncija: je rastlina, ki raste po vsem svetu na suhih območjih brez zmrzali, izvira pa iz Mehike. Listi te rastline so bogati z vodotopnimi vlakninami, minerali, vitamini in polifenoli. Študije so pokazale, da znižuje raven holesterola in raven sladkorja v krvi, pomaga pa tudi pri hujšanju. Z uživanjem ekstrakta smokvove opuncije, se znatno poveča količina urina. To kaže na diuretične učinke, ki pomagajo pri pospešenem odvajanju vode.
 • korenina tetivike: raziskave so pokazale, da lahko tetivika izboljšati razstrupljanje, saj se veže na "endotoksine" v prebavilih. To so kemikalije, shranjene v celicah, ki se sproščajo v krvni obtok. Pomagajo pri težavah z jetri, luskavico, vročino in vnetjih. Izvleček tetivike ima tudi diuretične učinke.
 • artičoka: ekstrakt artičoke vsebuje cinarin - snov, ki spodbuja izločanje žolča. Tako prispeva k prebavi maščob in z diuretičnim učinkom preprečuje zadrževanje tekočin.
 • javanski čaj: je diuretik. Dodajanje tega zelišča izdelkom za hujšanje ali pitje javanskega čaja, pomaga izgubiti odvečno vodno težo.
 • grozdje: vsebuje skoraj vse vitamine in mikrohranila, vključno z vsemi vitamini skupine B, A, C, D in E, ki prispevajo k nemotenemu delovanju presnove in spodbujajo hujšanje. Grozdje je naravni diuretik, ki pomaga preprečevati vodno težo in na učinkovit način odstrani toksine iz vašega telesa. To pa seveda pospeši tudi hujšanje.
 • peteršilj: je bogat s klorofilom, ki izboljšuje razstrupljanje in pomaga pri hujšanju. Encimi v peteršilju razgradijo hrano in sprostijo hranila iz zaužitih beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov, s čimer izboljša prebavo in igra pomembno vlogo pri hujšanju. Peteršilj pomaga zmanjšati zadrževanje vode in napihnjenost. Ta zelenjava je naravni diuretik, ki pomaga odpraviti odvečno tekočino, ne da bi iz telesa izčrpalo kalij.
 • hibiskus: dnevno uživanje izvlečka hibiskusa olajša hujšanje. Ta rastlina namreč vsebuje antocianine, fenolne spojine in flavonoide. Ti pomagajo uravnavati gene, ki sodelujejo pri presnovi lipidov, in olajšajo izločanje maščob.

Vsi ti rastlinski izvlečki, ki pomagajo pri izločanju odvečne vode iz telesa, so združeni v našem izdelku WaterOut EXTREME. Rastlinski izvlečki v WaterOut pomagajo odpraviti odvečno vodo; pomagajo vam hitreje shujšati in zmanjšati napihnjenost.

WaterOut je najmočnejši naravni diuretik na trgu, ki nudi vidne rezultate hujšanja že v nekaj dneh! Z 8 močnimi rastlinskimi sestavinami bo:

 • iz telesa izločil odvečno vodo,
 • odstranil napihnjenost in zabuhlost - izgledali boste vitkejši v kratkem času,
 • pospešil hujšanje in povečal kurjenje maščob,
 • oblikoval vaše telo in zmanjšal celulit.

*[Rezultati se lahko pri posameznikih razlikujejo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.]