Uživanje katerega sadja in zelenjave je najboljše za hujšanje

Ali ste vedeli, da kar do 86 %** prebivalcev EU ne zaužije priporočenih 5 porcij sadja in zelenjave na dan? Vendar pa te dobrote, polne vitaminov in antioksidantov, niso bistvene le za naše zdravje – pomagajo lahko tudi pri izgubi telesne teže

V članku razkrivamo kako ter katere vrste sadja in zelenjave so še posebej koristne.

Hektičen način življenja in natrpani urniki nam pogosto puščajo le malo prostega časa. Posledično večina Evropejcev ne zaužije svojih 5 porcij na dan, kar 34,4 %** pa sploh ne je sadja in zelenjave vsak dan. To lahko močno vpliva na njihovo težo.

Kako uživanje sadja in zelenjave vpliva na vašo telesno težo

Sadje in zelenjava sta izjemno bogati z vlakninami, vsebujeta veliko vode in malo kalorij. To pomeni, da lahko za enako število kalorij zaužijete več sadja in zelenjave kot visokokalorične hrane.

Pomaga vam, da se počutite siti dlje, hkrati pa zaužijete manj kalorij.

Neverjetno, kajne? Na ta način pospešijo hujšanje, hkrati pa zagotavljajo bistvena hranila in močne antioksidante, ki vas ščitijo pred škodljivimi učinki prostih radikalov, podpirajo imunski sistem in spodbujajo splošno dobro počutje.

Katera superživila pa so še posebej pomembna za učinkovito izgubo telesne teže?

1. Jagodičevje

Sadje, kot so borovnice, maline, acai jagode, češnje in divja češnja, spadajo med nizkokalorična superživila – so polna antioksidantov in vitamina C.

Poleg tega pa tudi dobro nasitijo. Raziskava** je pokazala, da so osebe, ki so jedle jagodičevje pred obroki, zaužile manj hrane kot tiste, ki so jedle sladkarije z enako vsebnostjo kalorij.

2. Korenje

Korenje vsebuje veliko vlaknin in vode, zato ni nič čudnega, da se ga priporoča za zdravo hujšanje. Vsebuje zelo malo kalorij, zato je odlična izbira za popoldanski ali večerni prigrizek.

Zmiksajte ga s sadjem ali drugo zelenjavo, za bolj hranilen prigrizek pa ga narežite na palčke in kombinirajte z nizkokalorično pomako

3. Jabolka

Vsebujejo malo kalorij in veliko vlaknin, zato so jabolka naslednja na seznamu, ko govorimo o živilih, ki dobro nasitijo.

Raziskava** je pokazala, da jabolko skoraj 3x bolj nasiti kot tablica čokolade. Kaj pravite na to?

4. Brokoli

S podobnim mehanizmom delovanja lahko tudi brokoli pomaga tudi izgubi telesne teže. Z dodajanjem brokolija v vašo prehrano zaužijete več vlaknin in zmanjšate število zaužitih kalorij.

Ima tudi nizko glikemično obremenitev, kar lahko pomaga nadzorovati raven sladkorja v krvi, in še dodatno zmanjša lakoto.

5. Špinača in druga listnata zelenjava

Čeprav je večina ljudi ne mara, pa je listnata zelenjava, kot sta špinača in brstični ohrovt, med najbolj zdravimi in hranljivimi vrstami zelenjave. Nič čudnega ni, da se priporoča tudi za uspešno hujšanje.

Vemo, da je brstični ohrovt morda težko pojesti, zato imamo en namig. Poskusite ga skuhati v slani vodi, dokler se ne zmehča (nekaj minut), nato ga popecite z nekaj česna, dodajte pinjole in po želji še kakšno kapljico sojine omake. Njam!

Imate prenatrpan urnik, da bi jedli sadje in zelenjavo?

Včasih se nam zdi, da je zaužitje teh 5 porcij na dan misija nemogoče. Zato smo razvili popolno rešitev!

Super Green Mix Drink enostaven način, da v svojo prehrano vključite več sadja in zelenjave, ne glede na to ali imate natrpan način življenja, nimate dostopa do svežega sadja in zelenjave ali pa potrebujete zgolj dodatno podporo.

Zagotovite si dnevni vnos sadja in zelenjave s Super Green Mix Drink!

1 vrečka napitka Super Green Mix Drink ustreza 5 porcijam sadja in zelenjave!  Tako je! Vsebuje vso zgoraj omenjeno sadje in zelenjavo in še veliko več!

Super Green Mix Drink:

  • Vsebuje premium mešanico 31 različnih vrst sadja zelenjave in zelišč, z dodanima vitaminom C in cinkom
  • Spodbudi kurjenje maščob in pospeši vaš metabolizem
  • Enostaven način, da v svojo prehrano vključite več raznolikega sadja in zelenjave 
  • Ohranja vas energične in vitalne
  • Gre za PRVI naravni napitek s superživili, ki zagotavlja izjemno močno antioksidativno zaščito podprto s kliničnimi raziskavami
  • Zasnovan je s pomočjo nutricistov – vsebuje samo 10,2 kcal na vrečko

Ste pripravljeni na intenzivno kurjenje maščob in povečan vnos antioksidantov? Zgrabite svoj Super Green Mix Drink zdaj! 

**Viri:

- James, Lewis J., et al. “An Afternoon Snack of Berries Reduces Subsequent Energy Intake Compared to an Isoenergetic Confectionary Snack.” Appetite, vol. 95, 2015, pp. 132–137., doi:10.1016/j.appet.2015.07.005.

- Holt, S H et al. “A satiety index of common foods.” European journal of clinical nutrition vol. 49,9, 1995, pp. 675-90, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7498104/.

Izbrani izdelki za vas