Pod drobnogledom: topilci maščob proti vezalcem maščob

Ob poplavi različnih izdelkov je izbira pravega prehranskega dopolnila lahko zares težavna.

Seveda vsi lahko delujejo samo, če v svojo dnevno rutino dodamo tudi zadostno količino gibanja in poskrbimo za zdravo prehrano.

Bistveno je, da imate vsaj okvirno predstavo o osnovnih vrstah prehranskih dopolnil in tako bolje razumete, na kakšen način podpirajo vaše hujšanje ali telesno pripravljenost.

Zlasti topilci maščob in vezalci maščob so bili v zadnjih letih deležni veliko pozornosti in ni presenetljivo, da s poplavo različnih izdelkov pride do še večje zmede!

Poglejmo torej, kakšna je razlika med vezalci maščob in toplici maščob.

Vezalci maščob

Vezalci maščob delujejo znotraj prebavnega trakta in preprečujejo, da bi se maščobe absorbirale. Z drugimi besedami: maščobo ujamejo, še preden začne povzročati težave.

Dobro pa je vedeti, da vezalci maščob ne delujejo neposredno na maščobo, ki je že shranjena v vašem telesu. Ravno zato ne bodo prinesli koristi, če vaša prehrana ne vsebuje maščob – nasprotno pa vam lahko pomagajo, če vaša prehrana vsebuje meso, olja, jajca in podobne izdelke.

Topilci maščob

Topilci maščob napadajo maščobo, ki je že shranjena v vašem telesu. Gre za prehranska dopolnila, ki lahko pospešijo presnovo maščob ali porabo energije ter povečajo izgubo telesne teže in oksidacijo maščob med vadbo.

Na kratko: KURIJO MAŠČOBO!

So res odlična pomoč, vendar poskrbite, da najprej začnete z zdravo prehrano in telesno vadbo ter šele kasneje v svojo dnevno rutino dodate topilce maščob.

Kaj naj torej izberem?

Če želite doseči rezultate, se ne zanašajte samo na vezalce maščob in topilce maščob – morate se več gibati in jesti zdravo! Nobeno prehransko dopolnilo ne more nadomestiti neaktivnega življenjskega sloga.

Vezalci maščob so bolj primerni, če želite zmanjšati kalorično vrednost vaših obrokov. Če se večkrat posežete po mastni ali ocvrti hrani, so vezalci maščob ravno to, kar potrebujete. Če pa vaša prehrana ne vsebuje maščob, tovrstni izdelki ne bodo pomagali.

Topilci maščob pa vam lahko nudijo vso potrebno podporo, če se med dieto počutite utrujeni in počasni – vendar ne pozabite, da lahko topilci maščob povzročijo potenje in motijo ​​​​vaš spanec.

Naši predlogi

Če iščete vezalec maščobe, vam predlagamo FatEliminator EXTREME, ki blokira do 28 %* maščob iz vaših obrokov in je na voljo v obliki okusnih napitkov z okusom limone.

Obstaja veliko vrst topilcev maščob, mi vam predlagamo tiste, ki so jih naše stranke najbolje ocenile:

  • AdipoBurn EXTREME je najbolj priljubljen saj dokazano cilja na trebušno maščobo in stumulira rjavo maščobo, ki vaše telo spremeni v stroj za kurjenje maščob.
  • NightBurn EXTREME. Kurjenje maščob med spanjem se sliši predobro, da bi bilo res, a rezultati to dokazujejo: izdelek pospeši kurjenje maščob ponoči, kroti lakoto in vam pomaga bolje spati.
  • L-Carnitine Pure 1000. Zdaj na voljo v praktičnih stekleničkah, ki pomagajo pri kurjenju maščob in dvignejo raven vaše energije.
  • Fat Burn XXL. Ta vrhunski topilec maščob se ponaša s trojnim delovanjem: pomaga pokuriti več maščobe, zmanjša utrujenost in pospeši regeneracijo, kar pomaga ohranjati redno fizično aktivnost.

Izbrani izdelki za vas