Je uživanje vezalca maščobe dobra ideja, če želite shujšati?

Kratek odgovor: odvisno je. Ugotovite, kdaj jemanje vezalca maščobe za vas ni najbolj primerno in se pozanimajte o tem, komu najbolj pomaga.

image

Kaj sploh je vezalec maščobe?

Vezalci maščobe so inovativna dopolnila za hujšanje, ki vam pomagajo odpraviti maščobe iz hrane in s tem zmanjšati vnos kalorij. Glavna funkcija vezalca maščobe je, da se v želodcu veže na zaužite prehranske maščobe in tvori gel, ki telo zapusti ne da bi ga prebavili.

Slimmium vezalec maščobe - FatEliminator EXTREME dokazano vežedo 28 % zaužitih maščob. To pomeni, da pri rednem obroku skoraj tretjina zaužitih maščob v neprebavljena zapusti telo, s tem pa se zmanjša tudi vnos kalorij.

Kako to pomaga pri hujšanju?

Verjetno veste, da imajo beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe različno kalorično vrednost:

  • 1 g ogljikovih hidratov = 4 kcal
  • 1 g beljakovin = 4 kcal
  • 1 g maščobe = 9 kcal

Ker je kalorični primanjkljaj najpomembnejši element vsake shujševalne diete, je lahko zmanjšanje količine zaužitih maščob (ker imajo v primerjavi z drugimi makrohranili dvakrat več kalorij) učinkovit način zmanjšanja telesne teže.

Vezalci maščobe zmanjšujejo število kalorij, ki jih zaužijemo, saj se ob zaužitju z obroki precejšnja količina maščob ne prebavi.

Poleg tega vezalci maščobe uravnavajo tudi krvni sladkor, kar lahko posredno zmanjša željo po prigrizkih med obroki.

Kdo ima od vezalcev maščobe največ koristi?

Ker imajo vezalci maščobe opravka z maščobo, vam tovrstni izdelek ne bo veliko pomagal, če ste že na dieti z malo maščobami. Vezalci maščobe so najbolj učinkoviti, če zaužijemo normalne ali večje količine maščob.

Če želite natančno ugotoviti, koliko maščobe zaužijete, priporočamo, da z brezplačnim spletnim orodjem spremljate vnos kalorij in makrohranil (na voljo jih je veliko). Tako boste ugotovili, koliko maščob dejansko pojeste in koliko lahko zmanjšate vnos kalorij z uživanjem vezalcev maščobe.

Ne pozabite - maščoba se ne nahaja samo v oljih, maslih, oreščkih, semenih in mastnem sadju. Najdemo jo tudi v večini živalskih izdelkov, celo v pustem mesu.

Če uživate povprečno število kalorij na dan (prehranski strokovnjaki običajno priporočajo 2000 kcal) in imate standardno zahodno prehrano, boste iz maščobe dobili približno 34 % kalorij. To pomeni, da dnevno zaužijete 680 kcal - samo z maščobami!

Slimmium vezalec maščobe - Fat Eliminator, ki nase veže kar do 28 % zaužitih prehranskih maščob, pa lahko pomaga za 190 kcal zmanjšati vnos kalorij! Poskrbite, da ga zaužijete takoj po obroku, takrat je najbolj učinkovit.

Kako povečati učinkovitost vezalcev maščobe?

Zdaj veste, da vezalci maščobe učinkujejo na maščobo, ki jo zaužijete. Upoštevajte, da ta vrsta prehranskih dopolnil ne bo vplivala na telesno maščobo - maščobo, ki je že shranjena v telesu, namenjena za energijo.

Za razliko od vezalcev maščobe, topilci maščob delujejo na maščobe uskladiščene v telesu. Zahvaljujoč spodbujevalcem, kot so kofein, zeleni čaj in druge pomožne sestavine, topilci maščobe rahlo pospešijo naš metabolizem, zaradi česar porabimo več kalorij in hitreje porabljamo nakopičene rezerve maščob.

Če želite hitro shujšati, je kombiniranje kakovostnega topilca maščob z vezalcem maščob odlična ideja. Če pa se boste tudi vi trudili in v dnevno rutino dodali še telesno aktivnost, se dovolj naspali in zdravo jedli, bodo vaši rezultati vidni veliko hitreje kot samo z dieto.

Preizkusite naš vezalec maščobe, ki izloča do 28 % zaužitih prehranskih maščob

Slimmium FatEliminator EXTREME je naš prvi vezalec maščob. Do zdaj še nikoli nismo našli dovolj dobrih sestavin, brez pomanjkljivosti podobnih izdelkov na trgu.

Želeli smo vam ponuditi vezalec maščobe, ki je močnejši (nekateri izdelki na trgu so učinkoviti le, če pojeste do 6 tablet na dan) in končno smo uspeli. Slimmium FatEliminator v obliki osvežilne pijače deluje tako, da ga zaužijete samo dvakrat na dan!

Druga velika prednost našega vezalca maščobe je to, da vsebuje dodatne sestavine, ki so lahke pri prebavi, vendar zelo učinkovito pomagajo pri izločanju maščob iz telesa. Izboljšajo prebavo, odpravljajo napihnjenost in podpirajo zdravje jeter.