5 vaj za oblikovanje trebuha (brez trebušnjakov!)

Če ste si od nekdaj želeli raven in čvrst trebuh, ste verjetno že poskusili izvajati trebušnjake. Vendar je zelo verjetno, da kljub rednemu izvajanju teh nadležnih in, bodimo iskreni, zelo dolgočasnih vaj niste dosegli želenih rezultatov.

Zakaj?

Izkazalo se je, da trebušnjaki niso najbolj učinkovite vaje za oblikovanje trebuha. Pravzaprav obstaja veliko boljši način za kurjenje trebušne maščobe.

Nadaljujte z branjem in izvedeli boste, kako se učinkovito znebiti trebušne maščobe in oblikovati trebuh, ki ste ga vedno želeli.

Bored of crunches and sit-ups? Try these 5 ab exercises instead!

Zakaj ne vidite rezultatov s trebušnjaki

Čeprav trebušnjaki veljajo za klasične vaje za trebuh, ste se jih najverjetneje že naveličali. Poleg tega aktivirajo le določen del trebušnih mišic.

Trebušnjaki žal tudi zelo obremenijo vašo hrbtenico in lahko dolgoročno povzročijo bolečine v križu.

Če ste to vajo izvajali ne glede na to, ali so vam všeč ali ne, in še vedno menite, da ne dosegate želenih rezultatov, je čas za spremembo.

Okrepite in oblikujte trebuh s temi 5 preprostimi vajami

Ste pripravljeni, da se poslovite od dolgočasnih vaj za trebuh? Pripravili smo vam pet vaj, ki vam bodo pomagale oblikovati trebuh hitreje, hkrati pa bodo naredile vašo vadbo prijetnejšo.

Naslednje vaje so preproste in primerne za vsakogar, aktivirajo pa vse vaše trebušne mišice. Ne pozabite začeti glede na vašo stopnjo fizične pripravljenosti. Nato lahko postopoma povečujete intenzivnost. Priporočamo, da izberete 2-3 vaje in jih izvajate 2-krat do 3-krat na teden.

Poleg tega pa imamo za vas še dodaten nasvet, kako izgubiti maščobo okrog trebuha z lokalnim kurjenjem maščobe. Preberite članek do konca in odkrijte skrivnost do sanjskega trebuha!

1. Deadbug

Za začetek se uležite na hrbet, roke dvignite v zrak, noge pa dvignite tako, da bodo kolena pokrčena za 90 stopinj. Pazite, da bo spodnji del hrbta med izvajanjem vaje popolnoma prislonjen ob tla.

Počasi iztegnite eno nogo in nasprotno roko, vendar ju spustite le tako nizko, kot zmorete. Zadržite položaj za nekaj sekund in ju ponovno dvignite. To je ena ponovitev. Nadaljujte z menjavanjem strani, dokler ne končate vseh ponovitev v eni seriji. Počivajte 2-3 minute in ponovite serijo.

Začetna stopnja: 2 seriji po 10 ponovitev

Srednje zahtevna stopnja: 4 serije po 10 ponovitev

Napredna stopnja: 4 serije po 15 ponovitev

2. Dvig nog

Za začetek se uležite na hrbet, roke položite na obe strani telesa, z dlanmi navzdol. Če potrebujete dodatno oporo, lahko roke položite pod spodnji del hrbta.

Vključite mišice jedra in dvignite noge ter jih držite vzravnane. Nato noge spustite čim nižje. To je ena ponovitev. Ko izvajate več serij, med njimi počivajte 2-3 minute.

Začetna stopnja: 2 seriji po 10 ponovitev

Srednje zahtevna stopnja: 4 serije po 10 ponovitev

Napredna stopnja: 4 serije po 15 ponovitev

3. Plezalec z upočasnjenim gibanjem (mountain climbers)

Začnite v položaju deske (plank), dlani so na tleh neposredno pod rameni, roke pa vzravnane. Vaše telo mora biti ravno. Napnite trebušne mišice, medtem ko eno nogo dvignete s tal in koleno približate prsnemu košu.

Vztrajajte 5 sekund in se vrnite v začetni položaj. Ponovite z nasprotno nogo. To je ena ponovitev. Če izvajate več serij, med njimi počivajte 2-3 minute.

Začetna stopnja: 2 seriji po 10 ponovitev

Srednje zahtevna stopnja: 4 serije po 10-15 ponovitev

Napredna stopnja: 4 serije po 20-30 ponovitev

4. Sedeča rotacija (russian twists)

Sedite na tla, kolena naj bodo dvignjena in upognjena za 45 stopinj. Stopala naj bodo nad tlemi, roke pa sklenjene nad prsnim košem.

Nagnite se nazaj in počasi zasukajte trup na eno stran, pri čemer naj bo hrbet raven, trebušne mišice pa napete. Zavrtite se, kolikor lahko, nato pa se vrnite v začetni položaj. Ponovite na nasprotni strani. To je ena ponovitev. Če izvajate več serij, med njimi počivajte 2-3 minute.

Začetna stopnja: 2 seriji po 10 ponovitev

Srednje zahtevna stopnja: 4 serije po 10 ponovitev

Napredna stopnja: 4 serije po 15 ponovitev

5. Diagonalna podaja

To je stoječa vaja z utežmi. Uporabite lahko katero koli utež, ki jo imate doma, in jo z napredovanjem povečujete.

Z obema rokama primite utež. Spustite telo v polsedeči položaj, medtem ko trup zasukate na desno stran. Utež držite na zunanji strani kolena, roke pa imejte iztegnjene. Stisnite trebušne mišice, medtem ko trup obračate v levo in dvignete iztegnjeni roki nad levo ramo.

Ustavite se in se vrnite v začetni položaj. Ponovite na nasprotni strani. To je ena ponovitev. Če izvajate več serij, med njimi počivajte 2-3 minute.

Začetna stopnja: 2 seriji po 10 ponovitev

Srednje zahtevna stopnja: 4 serije po 10 ponovitev

Napredna stopnja: 4 serije po 15 ponovitev

Pokurite trebušno maščobo z AdipoBurnom!

Vaje za trebušne mišice so odličen način za krepitev trebušnih mišič, vendar pa niso dovolj, da bi z njimi pokurili plast trdovratne maščobe na trebuhu.

Če želite pokazati rezultate svojega trdega dela, morate spodbuditi kurjenjemaščob. AdipoBurn XXL je neverjeten topilec maščob, namenjen maščobi okrog trebuha, ki vam pomaga razkriti raven trebuh, ki ste si ga vedno želeli.

Preizkusite AdipoBurn XXL zdaj in kmalu boste lahko samozavestno razkrili svoj raven in čvrst trebuh!

Izbrani izdelki za vas

NONSTOP KURJENJE MAŠČOB
-67%
Akcijska cena 49,99 € Redna cena 152,99 €
Ogled izdelka