Veliko odkritje na področju kurjenja maščob: aktivirajte rjavo maščobo!

Ali se trudite postati bolj zdravi in končno izgubiti tudi tistih nekaj odvečnih kilogramov? Če ja, verjetno veste, da je za to potrebno tudi zmanjšati maščobo.

Toda ali ste vedeli, da niso vse maščobe enake? Poglejmo podrobneje.

[Na sliki: levo - bela maščobna celica, desno - rjava maščobna celica]

Vrste maščob

Če povemo čisto preprosto, v našem telesu obstajata dve vrsti maščob.

Bela maščoba je maščoba, ki se nalaga, ko zaužijete dodatne kalorije, sestavljena pa je iz velikih maščobnih - lipidov. Večina maščobe v našem telesu predstavlja prav belo maščobo, ta pa je shranjena predvsem na trebuhu, bokih in stegnih. To je maščoba, ki jo želimo izgubiti.

Rjava maščoba je vrsta maščobe, ki topi belo maščobno tkivo in kuri kalorije. V nasprotju z belo maščobo, rjavo maščobo sestavlja veliko število mitohondrijev, ki razgrajujejo sladkor in belo maščobo in s tem proizvajajo toploto oz. energijo. To je maščoba, ki jo želimo aktivirati.

Znanstveniki so nekoč mislili, da se rjava maščoba nahaja samo pri novorojenčkih, kar jim pomaga uravnavati telesno temperaturo, saj še niso dovolj poraščeni in zaradi tega ne morejo drgetati. To seveda v odrasli dobi izgine. Pred več kot desetletjem pa so raziskave pokazale, da lahko tudi odrasli proizvajajo rjavo maščobo.

Kako deluje rjava maščoba?

Rjava maščoba vsebuje veliko več mitohondrijev, torej veliko več ‘motorjev’, ki porabljajo kalorije za proizvodnjo toplote. Številne študije so dokazale, da izpostavljenost mrazu poveča količino rjave maščobe, kar posledično poveča tudi porabljene kalorije.

Ali lahko rjava maščoba pomaga pri hujšanju?

Z aktiviranjem rjave maščobe aktivirate svoj vgrajeni grelec. Rjava maščoba deluje kot naravni termo topilec. Ko vas zebe in se tresete, spodbudite rjavo maščobo, da proizvaja toploto - ta topi (belo) maščobo.

Na žalost imajo odrasli le majhne količine rjave maščobe, ki se nahaja v vratu, ključnici, ledvicah in hrbtenjači, njena količina pa se s staranjem znatno zmanjšuje.

Še več, ljudje s prekomerno telesno težoimajo običajno manj rjave maščobe kot vitki ljudje, ki redno telovadijo.

Na srečo lahko rjavo maščobo spodbudimo tudi na druge načine!

Kako aktivirati rjavo maščobo?

Zelo verjetno je, da bodo v prihodnosti možni novi načini za izkoriščanje rjave maščobe v boju proti debelosti, mi pa vam lahko z veseljem že ponudimo naš inovativni izdelek za hujšanje, ki lahko vašemu telesu pomaga, da se spremeni v stroj za izgorevanje maščobe, kakršen je bil, ko ste bili mlajši!

Borite se proti beli maščobi z rjavo maščobo - s pomočjo AdipoBurn EXTREME!

Vse glavne sestavine tega revolucionarnega topilca maščob aktivirajo delovanje rjave maščobe, kar pomeni, da lahko na dan porabimo do 500* dodatnih kalorij, kot pravi endokrinolog dr. Aaron Cypess.

Odlična stvar njegove izboljšane, 30 %* močnejše formule je sledeča: klinična študija, v kateri je sodelovalo 30 prostovoljcev s prekomerno telesno težo, je pokazala, da so po 12 tednih* uživanja prehranskega dopolnila (brez spremembe življenjskega sloga) shujšali, zmanjšali svoj ITM ter zmanjšali obseg pasu obseg bokov.

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.

Izbrani izdelki za vas