4 presenetljivi načini, kako probiotiki vplivajo na vašo telesno težo

Verjetno ste že slišali za vse koristi jemanja probiotikov za zdravje črevesja, toda ali ste vedeli, da so probiotična prehranska dopolnila lahko tudi vaše skrivno orožje za izgubo odvečnih kilogramov? 

4 ways probiotics can help you fit into your clothes again

Res je, probiotike lahko jemljete tudi za hujšanje! Preberite, kako vam lahko pomagajo, da se spet oblečete v svoja najljubša oblačila. 

Štirje presenetljivi načini, kako probiotiki pomagajo nadzorovati telesno težo

Ko slišite besedo 'probiotiki', verjetno pomislite na prehranska dopolnila, ki zagotavljajo dobro prebavo. Čeprav je to njihova glavna vloga, lahko za vaše dobro počutje naredijo še veliko več in vam celo pomagajo pri hujšanju. 

Kako? 

  1. Zmanjšujejo apetit: Ob rednem uživanju probiotiki povečajo sproščanje hormonov, ki zmanjšujejo apetit. To pomeni, da se lahko izognete nepotrebnemu grickanju in prenajedanju ter tako lažje nadzorujete svojo telesno težo.  
  2. Zmanjšujejo absorpcijo prehranskih maščob: Probiotiki izboljšajo presnovo maščob in preprečujejo absorpcijo prehranskih maščob v črevesju. Tako vaše telo te maščobe izloči, namesto da bi jih shranilo okoli bokov in trebuha.
  3. Preprečujejo shranjevanje maščob: Dokazano je, da probiotiki povečajo raven tistin beljakovin, ki uravnavajo maščobe. Te beljakovine vplivajo na sposobnost telesa, da shranjuje maščobe, ki se še vedno absorbirajo iz hrane. To pomeni, da vaše telo ne bo kopičilo maščobe na problematičnih predelih in bo lažje ohranjalo zdravo postavo.
  4. Spodbujajo hujšanje: Več študij je pokazalo zmanjšanje telesne mase in obsega pasu pri ljudeh, ki so jemali probiotike. Uživanje koristnih bakterij za 3 tedne je udeležencem s prekomerno telesno težo pomagalo občutno znižati odstotek telesne maščobe. 

Zdaj, ko veste, kako vam lahko probiotiki pomagajo doseči vitkejše telo, moramo seveda govoriti tudi o tem, kako lahko v svojo prehrano vključite več koristnih bakterij.

Kako v prehrano vključiti več probiotikov za hujšanje

Kefir, kislo zelje in kimči so odlični naravni viri probiotikov, vendar jih je lahko težko vključiti v prehranski načrt, zlasti če kuhate za vso družino. Vaši otroci morda niso največji ljubitelji okusa, vi pa najbrž nimate energije, da bi si svoje obroke pripravljali ločeno. 

In čeprav je uživanje probiotikov iz prehranskih virov dober začetek, to ni dovolj, da bi dobili dovolj koristnih bakterij in dosegli svoje cilje glede hujšanja. Poleg tega so probiotiki zelo občutljivi na okolje, v katerem se nahajajo.  

Tudi če uživate samo probiotično hrano, bakterije morda ne bodo preživele poti do vašega črevesja, kjer vam lahko pomagajo pri odstranjevanju nezaželene maščobe, ki vam preprečuje, da bi nosili svoja najljubša oblačila. 

Na srečo obstaja način, kako v prehrano dodati pravo količino probiotikov za hujšanje brez dodatnega dela – s probiotičnimi prehranskimi dopolnili. 

Oblikujte svoje telo s probiotičnim napitkom WaterAway Biotic

Probiotično prehransko dopolnilo WaterAway Biotic vsebuje ibSium®, patentiran probiotik, ki zagotavlja koncentriran odmerek koristnih bakterij, ki zagotovo dosežejo vaše črevesje. To omogoči stalno in učinkovito oskrbo s probiotiki vsak dan. 

Za še boljše rezultate pri hujšanju je formula kombinirana z učinkovitim diuretikom CactiNea™. Dodatek diuretika pomaga zmanjšati zadrževanje vode v telesu, kar pospeši vaš napredek pri hujšanju. Poleg tega boste še toliko bolj motivirani, saj boste rezultate videli skoraj takoj. 

To pomeni, da vam ne bo treba več načrtovati obrokov z živili, bogatimi s probiotiki. Preprosto dodajte WaterAway Biotic v svojo vsakodnevno rutino in vaše telo bo kmalu začelo izkoriščati njegove koristi! 

Najprej boste začeli izgubljati odvečno vodo, kar vam bo omogočilo takojšnje rezultate pri oblikovanju telesa. Nato bodo probiotiki podprli zdravje vašega črevesja in hkrati spodbudili hujšanje. To bo privedlo do trajne izgube telesne teže na naraven način in brez nadležnega jo-jo učinka.  

Preizkusite WaterAway Biotic in zagotovite telesu podporo, ki jo potrebuje za učinkovito in trajno hujšanje.  

Viri:

Palsdottir, Hrefna. “How Probiotics Can Help You Lose Belly Fat.” Healthline, Healthline Media, 31 Mar. 2023, www.healthline.com/nutrition/probiotics-and-weight-loss#how-probiotics-affect-body-weight. 

Aronsson, Linda et al. “Decreased fat storage by Lactobacillus paracasei is associated with increased levels of angiopoietin-like 4 protein (ANGPTL4).” PloS one vol. 5,9 e13087. 30 Sep. 2010, doi:10.1371/journal.pone.0013087 

Ogawa, Akihiro et al. “Lactobacillus gasseri SBT2055 suppresses fatty acid release through enlargement of fat emulsion size in vitro and promotes fecal fat excretion in healthy Japanese subjects.” Lipids in health and disease vol. 14 20. 20 Mar. 2015, doi:10.1186/s12944-015-0019-0 

Wiciński M, Gębalski J, Gołębiewski J, Malinowski B. Probiotics for the Treatment of Overweight and Obesity in Humans-A Review of Clinical Trials. Microorganisms. 2020 Jul 29;8(8):1148. doi: 10.3390/microorganisms8081148. PMID: 32751306; PMCID: PMC7465252. 

Izbrani izdelki za vas

Morda bi vas zanimalo